Formula universala este In opinia mea, afirmatia lui X exprima un adevar general valabil si voi exemplifica acest lucru prin doua argumente.
In primul rand XXXXX
In al doilea rand YYYYY
In concluzie afirmatia lui X trebuie luata in seama sau stiu eu ce mai spui tu orice in afara de Sunt de acord/nu sunt de acord
Insemnarile lui (autorul) despre... pot constituii o veritabila definitie asupra ( temei propuse )
Eu incep de obicei cu: "Din punctul meu de vedere...(si apoi sriu si afirmatia, si dupa o dau in vrajeli legate de afirmatie...crede-ma tine).
Deoarece bineinteles nu ai voie cu sunt de acord / in opinia mea... ca doar cine esti tu sa ii dai dreptate unui autor de renume
Incepi cu o propozitie in care spui ca autorul citatului considera ca *reformulezi citatul*..., dupa care mai scrii o propozitie cu opinia ta: "Sunt de acord/Nu sunt de acord cu autorul deoarece." sau "In opnia mea, afirmatia autorului este adevarata/falsa deoarece."
Si noua ne spunea profa de romana ca nu e bine sa incepi cu in opinia mea, dar a spus ca e bine sa incepem asa cum ti-a zis mai sus.
Atunci de ce te mai pune sa argumentezi? Ca a argumenta implima exprimarea propriului punct de vedere. Mi se pare o mare tampenie, eu cand am dat bacul exact asa mi-a spus profa sa incep. Cu "in opinia mea", "sunt/ nu sunt de acord" etc.
Care e problema daca nu esti de acord cu afirmatiile din text? Daca reusesti sa iti sustii punctul de vedere cu argumente nu vad care e problema lor. Poate sunt eu mare geniu ce stiu ei cine sunt eu?
De unde sa stiu... si mie mi se pare cam incurcata treaba dar totusi, iti argumentezi opiniile cu exemple mai jos, suna foarte urat sa incepi titlul cu in opinia mea, sunt/nu sunt de acord... cel mult ai voie sa zici in opinia mea la final, dar nu la inceput
Ai voie sa incepi cu In opinia mea/Dupa parerea mea dar nu ai voie sa incepi sau sa folosesti Sunt de acord/Nu sunt de acord/ pentru ca nu esti tu mare filozof sa-ti dai cu parerea despre ce au spus marii oameni. Intelegi?
alexcatalin13 întreabă: