Trăieşti in Romania. nota la purtare nu se scade de la absente.
Salut. La 10 absente nemovitate iti va scadea un punct la purtare si scadea bursa profesionala timp de o luna(daca esti pe profesionala).
Nu, tu trebuie sa le spui parintilor tai.
Pentru fiecare zece absențe nemotivate se scade câte un punct. Dacă ai 10 (abs nemotivate), ai 9 (la purtare)
Într-adevăr, 10 absențe înseamnă minus un punct la purtare.
La sfârșit de an școlar, părinții tăi vor primi acasă o înștiințare scrisă cu numărul de absențe, nota la purtare, cât și corigențele tale (dacă e cazul!). Ei sunt nevoiți să o semneze (dovada faptului că au luat la cunoștință problemele cu care te confrunți) și trebuie să o predea la secretariatul școlii (sau dirigintei).
Dacă poți, vorbește cu unul din părinții tăi (care crezi că e mai indulgent) și spune-i să îți scrie o cerere de mână, prin care să solicite motivarea unei absențe, ori două (să invoce un motiv credibil). Și ești salvat...
In general, regulamentul prevede sancționarea elevului la 10 absențe acumulate cu un -1 la purtare. Dar, sunt excepții, sunt sigur că dirigintele te va salva in aceasta situație si-ti va motiva o absență. Am avut această problemă, iar dirigintele de asemenea, a motivat o absență.
La 10 absențe - un punct la purtare, la 20 de absențe îți vine o foiță acasă cu ele, la fel și la sfârșit de an școlar.
Parintii mei stiu de asta, problema e ca, mama o vorbit cu diriginta acum 2 zile si nu o zis nimic de 10 absente sau ca imi scade nota la purtare, avem un site care afisaza mediile, iar la dirigentie am 10 pe ambele semestre, iar la absente 8 nemotivate. Ce sa mai inteleg?
Nu la toate scolile e de la 10. La mine e de la 15. Nu i-a zis nimic fiindca cred ca poate ti le-a motivat.
Curiosul999 întreabă: