Daca nu faci un master este ca si cum te-ai opri la ciclul inferior al liceului ( clasele 9-10)!
In CV-ul tau, angajatorul vede la capitolul "studii" doar pe cele de licenta( pe care le poti justifica cu o diploma pe care scrie "ciclul I studii universitare de licenta"). Crezi ca ar alege unul cu diploma de licenta sau unul cu diploma de master ( ciclul II de studii universitare de masterat)?
Apoi, sunt concursurile pentru ocuparea unui post, concursuri care impun condita unui master sau a unui doctorat pentru a putea participa.
Alt avantaj este ca un master iti confera un alt nivel de calificare, respectiv nivelul 7 din EQF/CEC(European Qualifications Framework/Cadrul European al Calificarilor) si din Cadrul National al Calificarilor--- o licenta iti confera doar nivelul 6 din EQF/CEC! Vezi nivelurile de calificare in Legea 1/2011 -legea educatiei nationale la art. 150 aliniat(1) si art.153, aliniat(1) :http://www.dreptonline.ro/......1_2011.php
In general, inscrierea la master se realizeaza din dorinta de a evolua in domeniul ales, dar nu numai. Un master poate da ocazia absolventului de a se reprofila, de a se axa pe un nou domeniu de activitate, la care, pana in prezent, nu a putut avea acces. In cadrul cursurilor de masterat, pe langa acumularea de noi informatii, mai sunt prezente si sarcini de prezentare a unor lucrari cu un continut ridicat de profesionalism, cu ajutorul carora sunt testate adevaratele aptitudini ale studentului.
Ca sa ocupi un loc mai bun, gen manager sau patron. Daca vrei sa castigi mult, urmeaza un master.
Masterul are rolul de a te ajuta sa aprofundezi intr un anume domeniu.
de cand sa introdus sitemul Bologna si numarul de ani de facultate sa redus cu 1, masterul a devenit oarecum o urmare fireasca a studiilor de licenta pentru a putea fi specializat intr un domeniu
Eu cred ca mai mult angajatoru se uita mai mult la experienta care o ai nu la studii
anonim_4396 întreabă: