La facultatea de litere inveti limba romana si o limba straina. in timpul facultatii mai poti face o optionala cu inca o limba straina, care se face 2 ani. la limbi si literaturi straine inveti 2 limbi straine si, din nou, daca vrei, poti sa faci o optionala cu inca o limba straina
La facultatea de Litere NU inveti nicio limba straina. Cand te duci acolo, deja STII una sau doua limbi straine pe care le perfectionezi in facultate.
Nu te supara, dar dupa felul in care formulezi intrebarile si dupa felul in care nu stii sa cauti ceva pe Google, mi se pare ca n-ai mai mult de 11-12 ani. Asa e? Daca da, mai ai mult pana sa mergi la facultate, timp in care se mai pot schimba unele lucruri.
Daca ai mai mult de 12 ani, ai deja o problema: nu prea stii sa te exprimi, drept pentru care nu prea ai sanse sa termini facultatea de Litere.
Mi se pare corect ceea ce scrii. Din pacate, tot mai multi invata bazele gramaticii unei limbi cand se afla fata in fata cu prima restanta la limba straina. Si apoi, in cativa ani, se pun la catedra sa ii invete pe altii.
Dar nu poti spune nici ca in timpul facultatii nu mai ai nimic de invatat referitor la o limba straina. Inveti si atunci dar ai deja o baza buna in sensul asta. Inveti chiar si cand lucrezi ca profesor, traducator, etc. Inveti toata viata!
De acord cu tine. Am uitat ca acum, copiii astia intra la facultate pe baza de dosar. Eu am inceput facultatea in '84, cand am dat un examen de admitere al dracului de dur: oral la franceza, un examen scris la limba si literatura franceza, unul la limba romana si inca unul la literatura romana. Deci, atunci, nici nu se punea problema sa nu stii limba straina aproape perfect. Evident ca, si acum, dupa 24 de ani de predat si de facut traduceri, inca mai caut unele cuvinte in dictionar. Gramatica, insa, o "visam" inca dinainte de examenul de admitere. Mai ales ca, pe vremurile alea, picai lejer cu medie mult peste 9!
Ce bine ar fi daca s-ar proceda la fel si in zilele noastre; eu am studiat un pic mai tarziu decat anii despre care vorbesti tu, dar am ramas dezgustata sa vad profesori universitari care cereau o lucrare scrisa acasa ca examen; si toata lumea trecea si era fericita sau profesori care isi puneau ziarul in fata in timpul examenului si toata lumea profita. Nu zic ca asa era la toate cursurile, erau si unele pentru care invatam de dimineata pana seara timp de saptamani intregi si tot nu era de-ajuns. Dar e pacat sa ajungi la sfarsitul facultatii si sa realizezi ca ai trecut prin ea ca gasca prin apa, fara sa o simti din plin. Astfel ajung oameni incompetenti la locuri de frunte, doamne de birou nu fara facultate, ci chiar fara liceu si asa mai departe. Ce s-o mai alege de toata educatia...probabil numai praful.
ioanacristina666 întreabă:
alexuta111 întreabă:
Curiosul999 întreabă: