Competente digitale, lingivsitce
Romana- oral
Bac la romana
Bac la istorie
Bac la alegere dintre logica, psihologie, economie, sociologie, filosofie si geografie
Dai bacul la română (profil uman, subiectul trei o să fie ceva mai "greu")
Istorie (materia din liceu, nu doar din clasa a XII-a)- proba obligatorie
Și proba la alegere: geografie (materia din liceu, Europa, România, uniunea europeană), logică (clasa a IX-a), psihologie (10), economie (11)
Competențe la limba română, vei fi notat cu calificative, respectiv utilizator începător, mediu, avansat, experimentat
Competențe digitale, tot calificative
Și competențe la o limbă de circulație internațională, de obicei engleză sau franceză, unde vei fi notat cu calificative precum - (începător), A1, A2, B1, B2, liniuța fiind acordată pentru cel mai mic punctaj, iar B2 pentru cel mai mare. C1, C2 se acordă în cazul în care vei susține Cambridge-ul sau alt examen.
Eu am fost la filologie si am dat bacul la Lb. Romana, Istorie si Logica. Pe cea de-a treia disciplina poti sa tii-o alegi dintre: Geografie, Logică şi argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie. Vei sustine competente digitale, ceea ce inveti la orele de TIC, de limba romana, o limba straina.
Bacul la filologie se da astfel:
Romana - proba orala si proba scrisa
Engleza - Proba orala si proba scrisa
Franceza- Proba orala si proba scrisa
Istorie (doar istoria de clasa a 12-a)- proba scrisa
Proba scrisa la alegere - geografie ( doar clasa a 12-a), logica (clasa a 9-a), psihologie (clasa a 10-a), sociologie (clasa a 1-a) si filozofie (clasa a 12-a)
Competente digitale - proba la calculator (TIC-ul din clasa a 9-a si a 10-a)
La toate probleme se acorda note de la 1-10, in afara de proba de competente digitale. La competente se acroda calificative care nu afecteaza media de la Bac (de ex: incepator, avansat, expert etc.)