| Ella_5427 a întrebat:

La o problema de genul "Reprezentati grafic functia pe un sistem de coordonate xOy, cum se face? Ii dau lui x 2 valori sau folosesc alea cu f(x)=0 si f(o)=?

Răspuns Câştigător
| deealove1 a răspuns:

La o functi mereu exercitiul incepe asa f:R - R, f(x)= -3x+4 (sa zicem ) si iti zice sa reprezinti grafic functia
Adica iei un numar sa zicem 1
f(1) =-3 x1 +4
=-3+4
=1 din asta rezulta A(1; 1)...si mai dai cel putin inca un numar de preferat este sa faci cu trei numere pentru a te verifica (cand faci graficul sa treaca prin toate punctele )

6 răspunsuri:
| TheoP a răspuns:

Dai valori lui x cel putin 2 valori

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti zic eu ce e cel mai bine pentru Testarea Nationala. Gf(intersectat)Ox={P(-b(supra)a; 0))
Gf(intersectat)Oy={M(0; b)}. Se aplica pentru orice functie liniara (de gradul I) f(x)=ax+b. Daca scrii asa iei punctaj maxim daca iti cere sa reprezinti grafic (sau geometric, tot una) functia.

| zdrangoi a răspuns:

Ex : f(x)=x+1
ii dai lui x diverse valori, pentru care f(x) are o valoare care-i corespunde.
obtii astfel puncte cu doua coordonate :
x si f(x)
unind ponctele obtii graficul functiei.

| EMike a răspuns:

Dai doua valori lui X astfel in cat sa-ti convina. Daca ai sa spunem f(x) = x/3, n-o sa te apuci sa-i dai lui x valoarea 1 ca n-o sa mai stii sa faci graficul fara hartie milimetrica... Ii dai 3, astffel se imparte si, ma rog..continui munca. Pentru a afla intersectia cu graficele prima data ii dai lui x valoarea 0 (cea ce reprezinta intersectia cu Ox ) f(0)= (ex : 3x +4 ), f(0) = 4. Scoti de aici. Apoi dai functiei valoarea 0 : F(x) = 0 => (acelasi exemplu, 3x+4 = 0 ) => 3x = -4, x = -4/3 ( unde acesta taie graficul in Oy)
Bafta la examen.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu iti zic priteneste happy Daca faci cu ai primit la raspunsuri nu primesti punctajul maximwinking Desi este mai usor, daca tot ti-am dat aia, care e si mai simpla parerea mea, merita sa faci asa. Sa dau un exemplu happy
ƒ(x)=2x-1. GƒnOx={A(1/2; 0)} Adica: -(-1)/2=1/2. (Minus in fata parantezei schimba semnul). GƒnOy={B(0;-1)}. Pe cioarna poti sa scrii formula generala ƒ(x)=ax+b, dar numai pe ciorna. Sa vezi care e b-ul si a-ul. Sa fii antena la semne! Daca ai - in fata lui b sau lui a asa sa le iei, cu tot cu -!

| Ella_5427 explică (pentru EMike):

Multumesc foarte muult.