Mda...o intrebare care ar putea fi tema unei emisiuni.Eu sa iti spun drept nu am permis si nici nu vreau dar totusi, daca as avea as respecta regulile de circulatie pentru ca, de fapt acestea salveaza vieti.Gandeste-te daca nu ar exista! Cate persoane nu si-au pierdut viata din cauza unor nebuni care fie trec pe rosu, fie uita ca ei, ca soferi trebuie sa raspunda de vietile celor care il insotesc sau, majoritatea, tineri si cu "figuri" in cap se cred la curse.
Solutia pe care ai propus-o tu este "nimic" pe langa ce merita.Cel mai ine ar fi sa li se ia direct carnetul sa zicem pe 3 saptamani iar in ceea ce priveste motivele,stupide,de altfel:nerabdarea de a mai astepta la semafor,graba ca trebuie sa ajunga nu stiu unde sau pur si simplu "eu sunt smecher, de ce sa stau ca prostii la semafor?" Iar toate aceste lucruri se numesc INCONSTIENTA si ar trebui sa gandeasca atfel, de exemplu:"ma ce ar fi daca as sta si eu ca omul la semafor, ca de aia exista culorile alea acolo, nu le-au inventat prostii aia degeaba si asa cu 2 minute in plus sau in minus tot acolo ajung.Si nu e mai bine sa ajung la destinatie in siguranta, in viata, cu masina in stare perfecta decat sa se intample altele"
Nu mai zic ca zebra este pusa degeaba acolo....am ajuns noi ca pietoni sa alergam pe trecere?
Nu sunt un membru al turmei, de fiecare data cand trec pe rosu mai intai opresc in punctul cu vizibilitate maxima (CENTRUL INTERSECTIEI, sau mijlocul trecerii de pietoni), ma asigur ca nu e nici un cap de creta in intersectie si trec usor neobservat. iar cand trec babele pe trecerea de pietoni ambalez motorul si claxonez cand se asteapta mai putin. DAR stai sa vezi cand nu apuc sa prind pole position la semafor ca atunci trebuie neaparat sa stau mana pe claxon si cand semaforul se transorma magic in verde trebuie sa ii man pe toti din urma sa se grabeasca, chiar daca eu nu ma grabesc nicaieri!
cum ma numesc: COCALARUS SOFERUS INTERUPTUS CEREBELUS! si fac parte din marele regn al COCALACIDELOR din care mai fac parte si PITZIPOCIAS SOFERUS MACHIATUS ele fiind femelele acestei specii, care spre deosebire de masculi ele nu trec prin intersectie pe culoarea rosie(pentru ca rosul este una din culorile lor preferate) ci se opresc in mijlocul intersectiei (acolo unde pot sa fie vazute de toata lumea) pentru ca ele nu stau in rand cu toti prostii, iar daca nu apuca pozitia preferata, atunci in mod sigur cand or sa plece de pe loc or sa uite sa bage in viteza pentru ca oglinda le-a captat toata atentia in timp ce isi pun camuflajul. o alta caracteristica a lor este ca desi par blajine si tandre se pot transforma instant in niste fiare avand un bogat dictionar muncitoresc de injuraturi cursive, dar din pacate nu stiu ca ma&ta are cratima!
Iar ca sa iti raspund si la intrebare: nu ai nici un sort de izbanda cu amenzile pentru ca ei intodeauna scapa de ele, iar singurii care or sa ia amenzi or sa fie sarmanii ca noi care nu au mai apucat sa opreasca la galben (mai ales acum vara cand semafoarele sunt bine camuflate in si de copaci), nu a vazut pietonul care iese dintre masinile parcate pe trecerea de pietoni (eventual si un mare gipanos na ca stiu si d`astea), iti iei amenda pentru 61 km/h in localitate, dar ala care a trecut pe langa tine cu mertzanul, de sparge bariera sunetului, nu isi ia pentru ca el are in buzunar de donat politiei 50-100 ron... asa ca solutia? de 10 ani de cand am permisul 5 mi-am batut capul cu asa ceva, (in primul eram prea panicat ca sa inteleg ce se intampla, iar in ultimii 4 am devenit imul) rezultatul? singura solutie: camere in toate intersectiile, angajezi 1000 de oameni sa fie cu ochii cat cepele pe monitoare si trimiti amenzi direct acasa! cam atat se mai poate face!
SPOR!
Nu fac patre din turma, sunt de acord cu tine si propun ca in loc de amenda, cei care incalca legile de circulatie sa mature strazile atatea zile( calculat la salariul minim)cat sa-si acopere costul amenzii pe care ar fi trebuit sa o plateasca.Si strazile sa fie in zona in care locuieste si cea in care are serviciu, daca are! Smecherilor nu le va conveni cu siguranta.Cred ca ar fi cazul sa incercam macar, varianta asta.
Am uitat sa specific ceva. M-am referit mai mult la pietoni cand am pus intrebarea. Pietonii trec pe rosu de cele mai multe ori. Nu pot momentan sa acord funda, deoarece intrebarea mea nu a fost suficient de clara si am primit mai mult raspunsuri referitoare la soferii care trec pe rosu. Evident ca soferii care trec pe rosu pun in pericol viata pietonilor si risca pierderea carnetului, insa pe mine ma ingrijoreaza mai mult pietonii lunatici, care nu respecta nici o regula, nu stau la semafor sa astepte minunatul si salvatorul verde, traverseaza prin locuri nepermise...etc.
Acum sincer sunt de acord cu tine ar trebui amenzi usturatoare si pietonilor exact ca si soferilor, ca in mare parte soferii sunt de vine si daca vine un lunatec si sare in fata si il omoara nu e de vina mortul (pietonul lunatec) ci soferul care saracul nu am putut pune frana la timp, dar asta ar fi posibil daca s-ar inzeci politistii din Romania ceea ce e imposibil cred eu, tin la viata mea si a celor din jur deci nu fac parte din turma dar asa cu pietonii trec pe rosu asa fac si soferii si mai de multe ori daca nu eram atenta ma lua de pe mijlocul strazii de pe verde la pietoni un dobitoc care nu stie sa conduca, in ziua de azi trebuie sa fii atent si pe verde ce sa mai zic de rosu
Raspunsul meu se referea la TOTI cei care incalca regulile de circulatie, nu am mentionat nimic despre soferi. E valabil ce am scris si pentru pietoni, mai ales ca sunt situatii in care se opresc sa se sarute pe trecere.Mi s-a intamplat sa vad cu ochii mei! Si daca le spui ceva, vai de tine ce urmeaza sa auzi.
Nu fac patre din turma, sunt de acord cu tine si propun ca in loc de amenda, cei care incalca legile de circulatie sa mature strazile atatea zile( calculat la salariul minim)cat sa-si acopere costul amenzii pe care ar fi trebuit sa o plateasca.