Raza = distanta de la centrul cercului la orice punct de pe circumferinta.
Diametru = distanta intre 2 puncte opuse de pe circumferinte (altfel spus, diametru = 2 x raza)
Pai diametrul este cercul! Diametrul (deoarece cercul este egal) este lungimea, latimea etc.Deci 10 cm! Cred! Nu stiu sigur!
Nu înţeleg de ce ar trebui să te scuzi. Mi se pare atît de normală întrebarea ta încît doar răuvoitorii ar putea să-ţi reproşeze ceva.
Măi copii, nu stiu ce învăţaţi voi la şcolile astea? Nu ştiu de ce vă trebuie vouă să ştiţi despre cercuri, raze şi diametre? Ce sînteţi voi olari, astronomi, ca să vedeţi cît şi cum se învîrte pămîntul? Poate aveţi alte treburi şi ăia de pe acolo vă reţin. Mergeţi la pădure la cules urzici, la scos cioate, la măturat pe străzi, poate vă mai ies şi nişte bani. Nu înţeleg de ce vă mai chinuiţi cu mersul la şcoală? E un nonsens. Nu vă este necesar în viaţă aşa ceva. Făceţi-vă fotbalişti şi veţi vedea că am dreptate. Amicul Dănciulescu a luat şi BAC-ul pe la vreo 30 de ani la un mare liceu industrial printr-o comună de pe lîngă Bucureşti. După o intensă învăţătură de vreo cîteva săptămîni, la comasat, a speriat România cu priceperea lui la învăţătură. Păi ce, cei vreo 20.000 de euro ai lui nu merg? Acuma e în regulă, poate merge şi la o facultate şi în următorii 5-6 ani va ajunge parlamentar sau preşedinte.
Bravos, naţiune! Halal popor!
Raspuns: Lungimea cercului sau circumferinta este egala cu 2 ori raza adica diametrul ori constanta pi 3, 14
Intrebare pentru corolav :
De ce pi este egal cu 3, 14?
Si ca un comentariu... poate ca daca ai incerca sa explici lucruri simple. simplu si nu ca la televizor ai fi mai util, ...moralistule!
Cum? pas! Compas! TU ești (0) lungimea dorințelor tale are,, o" distanță, tot ce te înconjoară, o problemă ...circumferință/diametru?
... si dvs. sunteti rauvoitorul aici, dupa cum se pare.
Raza e jumatate din diametru, deci 10/2=5. dar presupun ca pana acum ai aflat deja asta
CeFaciDiseara întreabă: