| tonyc7 a întrebat:

Mai exista astazi in mod oficial tara numita Palestina, patria lui Iisus Hristos, recunoscuta de ONU cu statut normal ca orice alta tara? Sau aceasta tara a existat doar in trecut?

12 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Tara lui Jesus e Israelul, Palestina e doar o creatie araba care a luat nastere pe teritoriul Israelului. E exact un fel de tinutul secuiesc, transnistria, catalunia si alte regiuni separatiste create din anumite interese politice.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Palestina n-a avut niciodată o țară, Palestina este situată intre răul iordaniei și marea mediterană.
Palestina dintodeauna a fost sub controlul marelor imperii. Egiptul antic, Persanii, Alexandru cel mare și Cruciații. Apoi de imperiul otoman și Regatul Unit pănă in 1948 cănd Israel i-au fugărit pe Englezi de acolo și au format Prima Stat Evreu numit Israel.

| gabicoo a răspuns (pentru Drimmero):

E tocmai invers!
Israelul a fost creat pe teritoriul Palestinei! Evreii prigoniți de naziști s-au așezat pe teritoriul Palestinei înainte, în timpul și mai ales după cel de-al doilea război mondial. Au fost primiți ca frați de către arabi, iar după război, cu sprijinul SUA, au creat statul Israel!
Aveau un oarecare drept istoric asupra Palestinei având în vedere faptul că statul antic Israel a fost desființat de romani in secolul al II-ea, iar o parte dintre evrei au fost deportați și împrăștiați în tot imperiul Roman!
Dar Palestina nu a rămas o Terra deserta: evreii samariteni nu au fost deportați, iar cei care s-au supus stăpânirii romane (la majoritatea creștinilor mă refer) nu au avut de suferit. Aceștia și-au continuat viața și au rezultat palestinienii care în secolul VII fie s-au convertit la islam, fie au rămas creștini! Palestinian nu înseamnă neapărat arab terorist!

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru gabicoo):

Israelul a fost format cu sprijinul Rusiei, Nu a statelor unite.
Prima mențiune despre Israel și palestina datează din anul 1208 Inainte erei noastre.

| gabicoo a răspuns:

Nu ai citit cu atenție postarea mea!
Israelul apără strict interesele sale ca stat și ale populației evreiești! Creștinii au statut de tolerat, iar musulmanii statut de inamic!

Totuși! Pe teritoriul Palestinei pot coexista două state: evreu - Israel și arab - Palestina! Dar interesele occidentale nu permit acest lucru!
Ierusalimul poate fi capitala ambelor state: Ierusalimul de Est al Palestinei, iar cel de Vest al Israelului! Dar Israelul preferă să țină în stare de semicolonie teritoriile palestiniene!

Nu uita in New York sunt mai mulți evrei decât în Israel!

Trump - un smintit, Orban - un bețiv! Cine e ăștia?

| gabicoo a răspuns:

Și nu bețivul de Orban a vrut să mute ambasada României la Ierusalim! Pârnăiașul de Dragnea a vrut să o facă!

| tonyc7 explică (pentru Drimmero):

Eu intelesesem ca e invers: Israelul s-a creat pe teritoriul Palestinei, Palestina care mai cuprindea si Libanul, si fasia Gaza, dar si o parte din Iordania.

| Drimmero a răspuns (pentru gabicoo):

Evreii sunt mult mai vechi. Israel a primit cadou teritoriul, ei fiind un popor dispersat pe tot globul. Palestina e practic un stat inventat ce a luat nastere intr-un alt stat inventat.

| tonyc7 explică (pentru Drimmero):

Eu am auzit ca e destul de veche si denumirea de Palestina. Ar fi aparut cu sute sau chiar mii de ani inainte de Hristos. Poate ca nu existau arabi acolo la acea vreme, dar exista denumirea de Palestina pentru acel teritoriu.

| Drimmero a răspuns (pentru tonyc7):

Palestina e de fapt o inventie araba care are scopul de a inghiti unicul stat non-arab din Orient. Iranul e capul aici mai mult ca sigur.

| Drimmero a răspuns (pentru tonyc7):

Evreii sunt si ei extrem de vechi, de cand se stiu au dus razboaie cu arabii din cauza religiei si expansiunii teritoriale.

Răspuns utilizator avertizat