Amic de suferinta! Pai gandeste logic ( geometria este mai multa logica ) nu stiu cum sa iti explic, si eu le uit, dar spre exemplu Ab la Piramida patrulatera e simplu ( jumate din latura ) cand vezi ceva care seamana cu un dreptunghi aplica pitagora si tot asa! Totul e logic dar greu de retinut!
Buna ...repeta aceeasi formula de 10-20 de ori
Ecuatile de gradul doi sunt incluse si cred ca si radicali dubli
Aia cu radicali dubli u stiu sigur dar ec de gr 2 e exclusa nu e trecuta in programa.si ia formulele logic nu le invata mecanic ca nu merge.de exemplu la un cub sti ca aria unei fete e l la puterea a doua, sti ca un cub are 6 fete deci aria totala e 6*l la a doua.ia-o logic la fiecare corp geometric.si e mult mai usor.eu inca nu le-am invatat dar nu mi-e frica pentru ca le deduc usor in functie de corp.bafta la examen!
Ecuatile de gradul doi, da, radicali dubli, nu stiu sigur dar oricum nu cred ca o sa ne pice. Daca nu a mers cu scrisu...pur si simplu poti s`o citesti si apoi s`o spui de multe multe ori, iar apoi poti sa-ti rogi parintii sa te intrebe din ele. Hai ca nu`s chiar asa grele. Daca nici asa nu merge ai putea sa gandesti logic la amjoritatea dintre ele [ de ex: aria laterala prismei triunghiulare este suma ariilor a 3 dreptunghiuri congruente, aria dreptungiului e: l*h, deci aria laterala a prismei triunghiulare este 3*l*h, dar nu merge chiar la toate asa, pe cale logica]
Sper ca te-am ajutat. Multa bafta maine. Funda?
Ca sa le retii, invata demonstratiile! daca uiti cumva formula, demonstratia te salveaza.
Este chiar foarte grav daca nu le-ai retinut pana acum. Incearca sa nu inveti totul mecanic. Ia-o logic. Invata doar formulele de la prisma si piramida (aria bazei, aria laterala si volumul), iar restul iti vor veni mai usor...
Tetraedrul este o piramida cu 4 fete. Daca iti este greu sa calculezi aria totala a unui tetraedru regulat, calculeaza aria unei fete si apoi inmulteste cu 4 (nr total de fete).
Cubul si paralelipipedul sunt de asemenea prisme, deci deja stii formulele la ele.
Succes!
De chestia cu invatatul o sati pun ce fac eu.Deci eu citesc forumla de cateva ori inchid cartea o repet in gand si fac asta de 3-4 ori. Dupaia caut pe internet niste exercitii in care o pot aplica dupa aia prin rezolvarea lor o retin. Sper ca ti-am fost de ajutor! Funda?
Poti retine usor formulele daca privesti atent si veo observa ca unele sunt foarte asemanatoare. Sau cietestele de 3 ori cu atentie si apoi incearca sa le rescri pe foaie din ce ai retinut.
Nu scrie nimic in programa despre radicali dubli dar fiind in programa radicali... cred ca sunt si cei dubli si ecuatia sigur.
Buna eu am aici niste formule scrise de mine :)
Link Formule : http://imageshack.us/photo/my-images/545/231231.jpg/
Sigur daca te vei concentra si o veni scrie de 100 de ori in liniste si sa nu-ti steie capu altundeva o vei invata incearca asa !