Salut! Da poti sa intri la mate info. Si fratele meu a avut o medie mai mica decat a ta si a intrat la mate info.Sunt 100% sigur ca o sa intri! Funda?
Bună.
Ai medii bune deocamdată, trebuie să te străduieşti şi în clasa a-VIII-a să le menţii, dar să iei şi note bune la evaluările naţionale.
Cred că intri cu siguranţă oriunde doreşti tu.
Nu ştiu ce liceu să-ţi recomand fiindcă nu ai precizat de unde eşti.
Caută pe Internet cele mai bune licee din judeţul tău şi formează-ţi o idee iar pe parcursul anului vei decide treptat.
Numai bine!
Nu prea stiu ce licee sunt cu intensiv info, dar ce iti pot spune este ca poti intra. Trebuie sa te straduiesti pe anul acesta (iti spun din experienta) anul asta am avut examenul si la romana nu am fost atenta si am pierdut 60 de sutimi degeaba. Trebuie sa citesti cu atentie tot ce scrie, si incearca anul asta sa iti ridici media. Orice sutime conteaza. Succes!
Ministerul Educaţiei Naţionale a decis modificarea calculării mediei de admitere în învăţământul liceal
06.09.2013
Ministerul Educaţiei Naţionale a decis ca, din anul şcolar 2013-2014, în media finală pentru admiterea în învăţământul liceal, proporţia mediei celor patru ani de gimnaziu să fie de doar 25%, redusă aşadar, comparativ cu cea existentă până acum, de 50%. Media obţinută la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a va avea însă o pondere mai mare în calculul mediei finale, respectiv 75%, faţă de 50%, cât era până acum.
Decizia vine în urma analizei datelor înregistrate la finalul clasei a VIII-a. Acestea au relevat diferenţe notabile între mediile, mai mari, obţinute de elevi în şcoală, pe parcursul gimnaziului, şi mediile, mai mici, obţinute de aceştia la Evaluarea Naţională. Cele mai multe situaţii (59, 52% din unităţile de învăţământ) relevă diferenţe de 2 până la 2, 5 puncte între felul în care au fost evaluaţi elevii pe parcursul gimnaziului şi media de la evaluarea naţională a acestora.
Ruptura între cele două tipuri de evaluare a fost identificată în 25 de judeţe: Iaşi, Sibiu, Braşov, Argeş, Giurgiu, Bacău, Constanţa, Dâmboviţa, Maramureş, Alba, Vaslui, Bistriţa-Năsăud, Mehedinţi, Sălaj, Tulcea, Bihor, Arad, Teleorman, Satu-Mare, Covasna, Dolj, Harghita, Călăraşi, Botoşani şi Ialomiţa. În alte 6 județe (Vâlcea, Mureş, Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, Olt) diferenţele sunt şi mai mari, depăşind 2, 5 puncte. O situaţie considerată acceptabilă, respectiv un raport de 1, 5 până la 2 puncte între mediile pe ciclul gimnazial şi cele la Evaluarea Naţională, se înregistrează în judeţe precum Gorj, Suceava, Vrancea, Ilfov, Prahova, Cluj, Buzău, Galaţi şi Neamţ (reprezentând 21, 42% din totalul unităţilor de învăţământ, la nivel de ţară). Numai Bucureştiul şi județul Brăila înregistrează un raport normal între evaluarea la clasă şi Evaluarea Națională, dar reprezintă doar 4, 76% din totalul judeţelor. O situaţie îngrijorătoare o reprezintă şi faptul că 35.000 de elevi, din totalul celor care au participat la Evaluarea Naţională, nu au reuşit să obţină minim 5. O parte a elevilor se încadrează în sfera analfabetismului funcţional. De asemenea, abandonul şcolar este un fenomen întâlnit mai ales la trecerea de la învăţământul gimnazial la cel liceal şi este direct proporţional cu eşecul şcolar înregistrat în urma Evaluării Naţionale.
Toate unităţile de învățământ unde diferenţele de notare sunt mari sau unde numărul de elevi cu medii de promovare a fost scăzut vor fi monitorizate în mod constant.
Inspectoratele şcolare vor realiza analize, punctuale, iar conducerile şcolilor vizate vor fi evaluate în funcţie de măsurile pe care le vor adopta pentru îmbunătăţirea procesului de predare - învăţare.
Menţionăm că toate măsurile adoptate de ministrul Educaţiei au fost discutate şi agreate cu partenerii sociali - sindicatele reprezentative, asociaţiile de părinţi. Toate informaţiile care vizează aceste modificări sunt disponibile pe pagina web a Ministerului Educaţiei Naţionale, în secţiunea Date calitative despre şcolile gimnaziale.
bogdanburdea întreabă:
Sjhxjcks întreabă: