Postliceala să constituie o rampă de lansare în domeniul farmaceutic. Ulterior puteți continua studiile superioare sau să căutați diverse cursuri de perfecționare în farmacie.
Dar, totul depinde de dumneavoastră, dacă vă plafonați doar la ce studiați la postliceală sau vă pregătiți temeinic în afara orelor de curs!
Mulțumesc ca mi ați răspuns, ca v ați făcut timp sa ma lămuriți. Însă eu am întrebat strict de postliceala, despre competenta pe care aceasta o oferă și dacă ai aceleiași drepturi de a recomanda pacientului/clientului anumite medicamente și dacă are competentele/informațiile necesare. Am specificat deja în întrebare nu are rost sa repet același lucru din nou. După cum am specificat, da, știu ca depinde si de cât invata fiecare, eu am întrebat dacă postliceala în sine te pregătește. Dvs ca și mine probabil nu sunteți în domeniu deci probabil știți cam ce știu și eu, cunoștințe de cultura generala. Eu strict de postliceala vreau sa știu, ca nu cred ca toată lumea vrea sa urmeze facultatea, de aceea optează pentru postliceala. Desigur aprofundezi mai amănunțit cu siguranță la facultatea de farmacie decât la postliceala de farmacie, la fel cum aprofundezi și la facultatea de asistente medicale decât postliceala de asistente, si totuși nu toată lumea alege sa facă și facultatea după postliceala, alții rămân doar cu aceasta. În fine, sa nu o mai lalai. Va mulțumesc oricum
Este imposibil sa poti tine tu pasul cu farmacistul, ca ala face facultatea de medicina si farmacie timp de 6 ani, ori tu faci un curs postliceal de 3 ani:
https://www.scoalacdavila.ro/programul-pentru-asistent-medical-de-farmacie/
Încă nu am urmat nici un astfel de curs postliceal. Si la umf/ fac de med și farmacie faci doar 5 ani la specializarea de farmacie, 6 faci faci doar la medicina generala și stomatologie. Mi ai răspuns neinformandu ma cu nimic, ai spus deja ceva ce am spus si eu în întrebare. Am menționat faptul ca farmacistul are doi ani în plus de studiu, plus ca în acei alți trei ani pe care ii face la facultate, la fel ca la postliceala, cu siguranță se învață mult mai mult decât la postliceala, asta știu. Totuși dacă farmacistul automat știe tot, nu mai înțeleg rostul asistenților medicali de farmacie în farmacii. Adica daca ei nu sunt competenți ( potrivit urmării postlicealei) atunci de ce practica în farmacii si recomanda medicație exact ca un farmacist. De acolo și întrebarea mea, ca daca o astfel de postliceala te pregătește îndeajuns pentru a putea fi apt și sa recomanzi același medicament unui om, pe care l ar recomanda și un farmacist. Deja am mai răspuns și mai dus celuilalt răspuns altele, daca vrei sa citești. Eu am întrebat totusi ceva dar și tu mi ai răspuns ceva ce deja se afla în întrebare, practic nu m ai ajutat. Totuși mulțumesc ca ai încercat și ai dat un search pe google sa îmi postezi un link, deja m-am uitat și pe programa umf ului și la postliceale, dar mulțumesc oricum!