| Fineness a întrebat:

Mie, GEOGRAFIA mi se pare cea mai tampita materie.Nu stiu pentru ce o inveti, la ce-ti va folosi in viata, in afara de,, sa impresionazi"lumea cu aceste cunostinte si pentru cultura generala. Ofer funda la cine-mi poate zice rostul ei.

Răspuns Câştigător
| GeosBIOS a răspuns:

Mie mi se pare una dintre cele mai utile materii, fiindca inveti lucruri importante despre propria tara si chestiuni generale despre lumea in care traiesti.

Altfel ai auzi pe la actualitati despre Germania, Cehia, Tokio, Anzi si ai crede ca-i vorba despre niste civilizatii extraterestre. Ca sa nu mai spun ca multe lucruri ce se intampla la nivel national/international ne privesc pe toti, iar fara geografie cand vei auzi ca Romania urmeaza sa semneze ACTA la Tokio, vei crede ca asta se intampla cu vreo doua strazi mai la vale de tine si te vei duce in Piata Unirii sa protestezi cand lucrurile se intampla de fapt la cateva mii de kilometri de tine.

9 răspunsuri:
| justanillusion a răspuns:

Pai nu-i vad rostul. Trebuie sa stiu numele raului in care imi fac nevoile laughing

| Liviucu a răspuns:

Te-ai gandit ca poate dupa terminarea facultatii vei deveni o persoana importanta a Romaniei iar la un eventual dineu te vei face de ras fiindca habar nu ai notiunile de baza ale geografiei? Sau cateva date despre unele tari ale unor persoane de la acea masa? Ei bine, mereu statele lumii isi pregatesc copii inca din timp pentru a nu fi facute de ras. Poti lua asta si ca o gluma dar si ca ceva serios. Si mai sunt atatea si atatea exemple si motive...

| SuciuSebastian a răspuns:

De ce e important sa ai notiuni de geografie? Buna intrebare, daca vrei sa mergi intr-o societate mai inalta, si sa nu mori o femei mediocra, va trebui sa ai habar de ceea ce tu numesti "cultura generala"...geografia nu e cultura generala, e o materie care iti formeaza cunostiintele...cultura generala inseamna cand deja aprofundezi materii precum istorie de exemplu. Nu cred ca e asa de dificl sa inveti cateva rauri/lanturi muntoase/tari etc. Bafta!

| ReiVaN a răspuns:

Trebuie sa stii geografie sa nu fii un ratat / ratata asa cum probabil tu o sa ajungi.lasa fata / pustiu` scoala du-te pe centura.acolo e rost de baniwinking

| axll a răspuns:

Sunti sigur ca e cea mai nefolositoare materie. adica... poate o sa vrei sa vizitezi vreodata capitala angliei, (moscova) sau capitala italiei (londra). sau poate vrei sa mergi la plaja in alta tara si vei nimeri la bulgari facand plaja pe coasta pacificului. dar...mai conteaza? e de ajuns sa ai mp4 player-ul plin cu manele si cocalarul langa tine sa te unga cu creme de protectie impotriva soarelui, cumparata din mall, fataaa!

| Fineness explică (pentru axll):

In primul rand, nu ti-am facut nimic de trebuie sa ma insulti(indirect)+nu stii nimic despre mine.
In al doilea rand, TPU e un site civilizat.
In al treilea rand, nu sunt pitipoanca si la scoala invat bine si am note mari(iar geografie stiu), iar eu am cerut doar sa stiu care e rostul ei.
Ps:Moscova si Londra se scriu cu litere mari!

| axll a răspuns (pentru Fineness):

Te rog, scuteste-ma cu M mare si L mare. astea sunt detalii. eu te insult? nu te-am insultat cu nimic. singurul lucru de care sunt vinovat este ca am evidentiat ignoranta ta si valorile pe care te bazezi. pentru tine cultura generala inseamna a ''impresiona''! ce pot sa inteleg de aici? (Ps-ul tau se scrie P.S. e o abreviere de la post scriptum) dar asta nu conteaza, dupa cum am spus e detaliu. spune-mi cu ce te-am jignit? te-am facut proasta, idioata, cretina? nu! nici macar pitipoanca nu ti-am zis. dar ma bucur ca ai reusit sa vezi unde vei ajunge fara cultura generala. ce conteaza mai mult pentru tine? sa fii o fata intretinuta, pitipoanca, cum ai spus si tu, superficiala, care pune botu' in functie de masina sau o fata pe picioarele ei, care isi face un viitor prin forte proprii?

| taviyamato2 a răspuns:

Geografia e una din cele mai utile materii, e folosita in topografie - masuratorile care se fac inainte de asezarea unei cladiri -, in arhitectura, in planificarea transporturilor si in multe alte domenii, fotogrammetrie, stereorestitutie - modelele 3D pentru un oras, se foloseste in prezentarea machetelor de constructii sau machete cu proiecte mari de infrastructura, geoinformatica e folosita in situatii de urgenta, atunci cand are loc un incendiu se folosesc imaginile satelitare pentru detectare, imaginile satelitare se mai folosesc in agricultura, in Romania scoala e 0 dar nu intotdeauna etc. Programa scolara e tampita pentru ca nu invatati nimic concret, mai citeste aici - http://www.geo-cube.eu/

| ClaudiuAl3rx a răspuns:

Mie Logica mi se pare cea mai inutila laughing