Buna! Uite, eu sunt in clasa a 12a si diriga mea care e profesoara de romana ne-a dat la final de clasa a 11a o lista detaliata cu toate operele de BAC si atentie, nu trebuie doar sa le citesti, ci si sa inveti comentariile lor, pe care ti le va preda profesorul/profesoara de romana, pe parcursul celor 4 ani de liceu.Acestea ar fi:
"Povestea lui Harap-Alb'-Ion Creanga
"Cealalta ancuta"-Mihail Sadoveanu
"Moara cu noroc'-Ioan Slavici
"Alexabdru Lapusneanul"- Costache Negruzzi
"Mara"-Ioan Slavici
"Baltagul"-Mihail Sadoveanu
"Ion"-Liviu Rebreanu
"Enigma Otiliei'-George Calinescu
"Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi"-Camil Petrescu
"Morometii"-Marin Preda
"Luceafarul"-Mihai eminescu
"Plumb"-George Bacovia
"Eu nu strivesc corola de minuni a lumii"-Lucian Blaga
"Flori de mucigai"-TudorArghezi
"Joc secund"-Ion Barbu
"In Gradina Ghetsimani"-Vasile Voiculescu
"Leoaica tanara, iubirea"-Nichita Stanescu
"O scrisoare pierduta"_I.L.Caragiale
"Iona"-Marin Sorescu
Spor la citit si mult succes la BAC
Apropo, in ce clasa esti?
Depinde de profesoara cu care se face roamana.Prieteni de ai mei au facut, dar sunt profesoare de romana care au alta programa.Deci depinde de profa.
Daca se afla in programa de bac se face. Eu am facut si am fost la mate info intensiv info.
Depinde de programa si de preferintele profesoarei... Este o carte frumoasa totusi. Poate cadea la bac, dar nu trebuie sa te ingrijorezi.
Buna! Da, se studiaza pentru ca e in programa de BAC si deci trebuie studiat: in clasele a 9-a sau a 10-a, in functie de cum va structura profa ta materia, vei face primul volum, iar in clasaa 12-a vei studia cel de-al doilea volum. Sfatul meu e sa citesti de pe acum cartea, ca sa nu te aglomerezi in timpul anului cand, in afara de lecturi, vei avea si alte teme/proiecte de facut, in cazul in care nu ai citit-o deja. succes!
Marynel_Manolache_S._1999 întreabă: