| Lightdark a întrebat:

Ne-ar putea găzdui planeta K2-18B daca ar fi o apocalipsa pe pământ ce temperatura are planeta și cum e cate ore are ziua și câte zile are un an și apă e comestibila sunt șanse să fie și alți oameni pe planeta daca vom aseleniza pe ea ne vor primi cu voie bună?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cica nu poate tine in viata specia umana. Marte e mai aproape, asta e prea departe. Nu avem tehnologie avansata, iar dezvoltarea tehnologiei necesare ar dura sute de ani.

6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

K2-18b, also known as EPIC 201912552 b, is an exoplanet orbiting the red dwarf K2-18, located 124 light-years (38 pc) away from Earth.

viteza luminii se atinge doar in vid...nu exista un mijloc fizic de deplasare, o naveta spatiala de exemplu capabila de asa ceva!

Eu ca prostul am trait in bezna, am crezut ca vom trai cu totii pe planeta Marte, doar asa mi-a zis filmul Total Recall (1990)winking

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cu bună voie, doar dacă aducem cu noi și puricii, că ei nu au.

| gabicoo a răspuns:

Apa nu este mâncare deci nu este comestibilă - poate fi doar potabilă. Nu putem aseleniza pe acea planetă pentru că termenul de aselenizare vine de la Selena = Luna.

În cazul tău nu este necesară o migrare spre altă planetă. La câtă minte ai vei rezista fără probleme și aici pe Terra.

| johnnny123 a răspuns:

Ai idee ce înseamnă 124 de ani-lumină, adică distanța până acolo? Haide să-ți explic eu: Dacă ai construi o navă spațială care se deplasează cu viteza de 1 milion de km pe oră, ar avea nevoie de aproape 134000 de ani să ajungă acolo.

În plus de unde ar putea cineva să știe dacă și ce forme de viață există acolo și cum "ne-ar primi"?

| darrio2007 a răspuns:

Daaa, abia asteapta aia de acolo sa mergem sa-i poluăm.

| Simpatic a răspuns (pentru gabicoo):

Unii vad SF dar fara sa-l inteleaga, fara notiuni elementare in fizica si meta-fizica, si fizica cuantica happy
De aceea si apar intrebari ca ale pustiului!