Pentru ca merg doar de dragul de a face a facultate, nu pentru ca le place. Is destui pe care nu ii duce capul dar ii obliga parintii, ca doar ''copilul lor nu e mai prost ca x a lu vecinu'.'' Si is unii la care le convine doar pentru viata de student si dupa fac ce pot sau vor.
Pentru ca au pretentii salariale mari, si nu le pot obtine, atunci se angajeaza la lidl pe un salariu mai mic decat sa stea degeaba acasă.
Pentru că s-a întors țara cu susul în jos! Ca unii să aibă titluri de doctor, diplomă de facultate au permis înființarea de facultăți pe bandă rulantă. Au permis intrarea fără diploma de bacalaureat și au permis cumpărarea de diplome.
Iar, ca să poată face lucrul acesta au permis și muritorului de rând să aibă o diplomă de facultate!
Iar, referitor că au facultate, dar sunt vânzători, ați uitat un lucru! Ceva ce se întâmplă în tot învățământul românesc, de la grădinițe la facultate!
Lipsa orelor și locurilor unde să se facă Practică!
Căci una e teoria, alta este practica!
De vreo 20 de ani, au dispărut din școli atelierele de practică.
Deci, sunt niște nulități cu facultate!
Salut, facultatea de finante nu e chiar asa de rahat cum spui tu. Eu am lucrat de exemplu dupa facultate pe un post de contabilitate prost platit si acum lucrez in banca si sunt platit peste salariul mediu de la noi ( pe un post de student/absolvent )
Într-adevăr, maximum 25 % dintre studenții facultăților amintite ajung să profeseze în domeniul studiat. Asta se întâmplă pentru că:
- doar cei mai buni, serioși și pasionați studenți ai domeniului respectiv îl urmează ca profesie;
- majoritatea aleg să facă o facultate în necunoștință de cauză, împinși de părinți sau de păreri de moment;
- numărul studenților de la aceste facultăți este mult mai mare decât cererea pieței de muncă;
- Facultățile sunt și ele un fel de afaceri, cu studenți mulți (deci mai mulți bani care intră în vistieria universității);
anonim_4396 întreabă: