Pai arhitectura inseamăn arhitectura, arta ambientala și design. La arte plastice cred ca sunt doar artele plastice. Nu știu exact. Eu sunt pe arhitectura.
Vreau sa îți spun că eu la arhitectură pe clasa a 9-a am 6 materii pentru atelier(desen) și încă una dacă mai pun educația vizuala. Geometria am folosit-o doar la desen proiectiv, și nici acolo nu am început încă cu arii și tot felul de formule. Nici nu cred ca o sa facem. Și dacă mergi la arhitectură ai asa :
Om forma ambient unde faci cam de toate, crochiuri, desenezi oameni, naturi statice, picturi, frunze, conuri etc.
Crochiu unde faci în mare parte crochiuri cu oameni.
Culoare unde mai faci copaci și oameni asa cum ai putea sa ii desenezi pe un plan arhitectural, picturi, tot felul de combinații de modele cu marker, tuș, clădiri.
Desen : oameni, naturi statice, clădiri.
Volum : din câte am înțeles normal acolo trebuie sa modelam cu lut, dar fiind corona virus nu am avut voie asa ca am desenat și am pictat.
La desen proiectiv înveți despre planuri, linia orizontului, puncte și linii de fuga, desenezi clădiri, obiecte, desfășurarea a diferite corpuri geometrice.
Educație vizuala : acolo noi am făcut crochiuri, am desenat cranii, animale, dar în multe ore profesorul ne-a predat teorie despre pânză, culori, sculptat, tipurile de acuarele, cum le folosești, despre tot felul de soluții și le ce sunt bune, etc.
Eu cred ca arhitectura este o alegere mai buna. Nu faci cine știe ce geometrie. Ai 2 ore de mate pe săptămână și matematica de la arte e foarte ușoară.
Cred ca la arhitectură faci mai multe lucruri și înveți mai multe chestii utile, plus ca de acolo o să-ți fie mai ușor sa pleci pe un drum.
Singurul minus e ca de pe a 11-a parca se împart în categorii. Cei de la arhitectură au doar arhitectura și design interior în timp ce aia de la arte plastice au vreo 4 opțiuni cred. Cel puțin asa e la mine la liceu. Interesează-te mai bine de la cei care sunt la liceul la care vrei sa dai.
Dacă tu crezi că arhitectura nu-i complicată, zic să mergi "pe" vânzătoare la Carrefour. Ai mai puțină bătaie de cap și nu-ți cere nimeni să știi noțiuni de geometrie plană sau în spațiu, ori cine știe ce teoreme.
Mai bine n ai mai sta pe TPU, in loc sa ajuti pe cineva tu razi, de aia e de rahat tot TPU stau toti cei care au prea mult timp liber si mai raspund si ei din cand in cand la vrajeala cand au chef. Cineva apropiat mi-a spus ca nu e ft complicat la arhitectura, faci desene pe calculator si calcule intr adevar dar eu nu stiam sigur cum e asa ca m-am luat dupa ce am auzit. Puteai sa imi dai un raspuns pentru ca nici acum nu stiu daca sa fac pregatire in weekend pentru arhitectura sau pentru design. Nici azi nu m-am dus pentru ca nu stiam unde mi-e locul.
Arhitectura și designul sunt legate una de cealaltă. În ambele cazuri îți trebuie cunoștințe de matematică, geometrie.
Mai degrabă, specializați-vă în ambele domenii, pentru că astfel puteți avea mult mai mult succes, dar și câștiguri financiare.
Gândiți-vă că vi se atribuie un proiect de arhitectură privind o casă de locuit. Ați împușca 2 iepuri dintr-un foc. Viitorului proprietar i-ați prezenta nu doar un proiect de arhitectură, pereți goi, dar i-ați prezenta și un design interior.
Succes!
Fa ceea ce iti place. Daca a doua varianta iti place mai mult, asta e clar ceea ce ar trebui sa faci, fara discutie. Facand ceea ce iti place nu doar ca esti fericit(a), dar si banii vin mai usor de la sine.
Scuză-mă că-ți spun, dar în timp ce ești arhitect nu ai cum sa nu combini și cu designul. Nu cred ca ar funcționa sa pui 2 oameni sa lucreze la aceiasi casa, poate cei 2 gândesc total diferit. Desigur, poți sa îți iei un designer diferit de arhitect, dar de obicei arhitecții se ocupa și de design. Sau dacă nu, cel puțin sunt 2 oameni care lucrează împreună, unul fiind arhitectul și celalalt designerul.
De la arhitectură poți sa ajungi și proiectant, dar deja aia e alta mâncare de peste.
Zic sa vorbesti cu un arhitect. Sunt cred firme de genul. Si de design. Cea mai buna parere o iei de la un profesionist.
Ce util ar fi ca in scoli chiar sa se faca "zilele carierei"
Ai studiat vreodată artele plastice, desen tehnic? Dacă nu, scrie doar ce știi sigur 100%!
Eu știu despre ce am scris și dacă ai fi citit cu atenție, am specificat că poate studia arhitectura, dar în paralel poate lua și cursuri, lecții despre design.
Sunt la arhitectură, și la mine la liceu la profilul de arte plastice se baga doar designul vestimentar de pe a 11-a, iar noua, celor de la arhitectură ni se baga designul interior.
Cum am ales acum pe ce profil mergem, arhitectura sau arte plastice, asa o sa alegem peste 2 ani. Arhitectura sau design, iar cei de la arte plastice au vreo 4 categorii.
Oricum, ce am scris mai sus sunt din cunoștințele mele. Dacă dumneavoastră aveți vechime în asa ceva clar ca dumneavoastră știți mai bine. Eu în generala la orele de desen făceam matematica, romana, geografie, istorie, doar desen nu făceam și înainte de probele practice am mers la cineva care să-mi explice puțin, ca un fel de meditații, el era arhitect și designer de exterior și de interior, mi-a arătat foarte multe proiecte de-ale lui. Și asa cum am scris mai sus mi-a spus el, sau cel puțin, asa am înțeles eu.
Sa știi ca e frumos. Inițial eram speriat ca nu o să-mi placa. Desigur, poți sa te interesezi mai bine despre liceu de la persoane de acolo. Poate materiile și predarea sa difere la alți profesori. Poate nu e exact ca și la mine. Dar oricum, în general cam asta e : Desen
Succes la școală și la viitoarele examene.
E trist ce se întâmplă cu învățământul românesc.
Am făcut desen, sport, atelier în generală.
Am avut profil industrial la liceu și am făcut matematică, desen tehnic, atelier.
Dar, pentru un viitor arhitect este un mare avantaj să cunoască design interior, artă plastică, deoarece când faci proiect arhitectural, este bine ca arhitect să vizualizezi spațiul pe care îl desenezi.
Succes!