| IIIx333III a întrebat:

Nu va cer sa imi rezolvati problema, vreau doar sa imi explicati cum as putea sa o fac. Nu vreau neaparat sa va raportati la numerele si la problema asta, as vrea doar sa imi spuneti cum as putea sa fac ceva de genul. Multumesc mult. Funda.

Laturile unui dreptunghi se exprima in centimetri prin numere naturale. Perimetrul sau este de 20 cm. Aflati Aria sa. Gasiti toate solutiile.

Răspuns Câştigător
| Lexus28 a răspuns:

Fiindca dreptunghiul are laturile egale doua cate doua, iar perimetrul reprez suma tuturor laturilor poti scrie urmat chestie : 2a+2b=20 / :2 -> a+b=10; dupa care dai valori lui a si lui b (val naturale) a.i. sa ai suma 10. apoi pentru fiecare valoare in parte, afli aria. e simplu. a, b apartin multimii {0, 1,2, 3,4,5,6,7,8,9,10}, unde fiecare ia pe rand cate o valoare.

4 răspunsuri:
| didiDia a răspuns:

@ Lexus28: a si b nu pot fi nici 0 si nici 10 pentru ca intr-un dreptunghi o latura nu poate fi nula.

| Minnie a răspuns:

Notezi cu a laturile lungimii dreptunghiului si cu b laturile latimii deci o sa ai 2a si 2b. In formula perimetrului aplici notarile tale. Scrii formula ariei dreptunghiului si la fel inlocuiesti cu notarile tale si din cele doua formule faci 2 ecuatii cu 2 necunoscute.

| vader a răspuns:

2L+2l=20
2(L+l)=20
L+l=10
si ai urmatoarele posibilitati
L=9; l=1
L=8; l=2
L=7; l=3
L=6; l=4
si gata ca se face patrat
Pentru fiecare caz calculezi aria A=Lxl
Dar si patratul este un dreptunghi (indeplineste cerintele dar e un caz particular) in acest caz trebuie luata in calcul si varianta L=l=5

| vader a răspuns:

@minie aria trebuie sa o afle pentru fiecare caz. Vezi ca gresesti cu sistemul de ecuatii.