De obicei aia care nu obtin diploma de bacacalaureat se repezesc spre amaratul ala de somaj. Gandirea multora „ de ce sa ma duc la munca? nu mai bine stau acasa, dorm si primesc lunar 250 de ron, timp de un an sau cat o fi" multi asta fac dupa ce nu reusesc sa treaca bac-ul, am prieteni care au picat bac-ul si imi spuneau ca pentru ei bac-ul e un rahat, nu conteaza, o hartie care nu-i ajuta cu nimic, eu daca am luat bac-ul si ma pregatesc de facultate am o cu totul alta parere despre aceasta „hartie". Asa ca (banuiesc ca urmeaza sa intrii in clasa a XII-a sau esti pe aproape, de ai intrebat ce fac aia care nu au luat bacalaureatul) mai bine te-ai apuca sa inveti pentru ca in ziua de azi fara scoala nu vad prea multe solutii, piata muncii este plina de someri care abia asteapta sa prinda un loc de munca pentru a castiga o paine. „Hartia" a devenit in doi ani (cat au fost camere) foarte pretioasa si usurel de obtinut, nu este chiar atat de greu sa il iei cu o nota mare, eu l-am luat cu media 8, 20 fara sa copiez un cuvant de la cineva sau sa fim ajutati de profesori sa copiem, daca inveti este simplu, important este sa ai vointa si sa nu intrii in cercul celor care au o parere proasta despre scoala.
O sa raspund doar la al2lea alineat. Poate pentru cei de la tehnologic va fi foarte bine insa ceilalti or sa aiba foarte mult de pierdut. Gen eu sunt la mate info. Pe langa materia de anul asta de la bac mai am si chimie si fizica deci mai mult de invatat. deci nu nu o sa fie bine.
Eu am terminat intr-un liceu tehnologic, pe profilul tehnic si poti sa-ti dezvalui faptul ca este destul de greu pentru cei de acolo sa ia bacalaureatul (nu pentru toti, desigur) de ce? simplu, ei fac 3 ore de Limba romana pe saptama si au acelasi nivel de dificultate ca cei de la filologie, care au 6 ore pe saptamana, matematica (din punctul meu de vedere) nu poate fi comparata cu istoria, la istorie este de invatat, pe cand la matematica este de invatat si in aceeasi masura de exersat, la proba la alegere sunt CEI mai dezavantajati, fiind profil tehnic ar trebui sa aiba ceva de tehnic, nu? nu, ei au ( eu m-am scapat ) 3 materii care nu au nicio legatura cu profilul: Bilogie ( care in clasa a-11-a si a-12-a nu o mai fac si sunt nevoiti sa retina toate acele lucruri din clasa a-9-a, respectiv a-10-a), Chimie care nu este deloc simpla si fac doar o ora pe saptamana si ultima, dar nu cea din urma, Fizica, o materie grea care iti poate provoca mari batai de cap daca nu stii matematica.
In concluzie, profilul tehnic a fost, cu siguranta, unul daca nu cel mai dezavantajat.
Si la mate-info situatia se cam aseamana cu cea a celor de la tehnic, cu diferenta ca la proba III poti alege informatica.
La televizor au spus ca cei de la tehnologic au de castigat daca e sa ne luam dupa bacul diferentiat. oricum acest bac diferentiat este cea mai mare prostieee!
Nu cred ca este o prostie, ci dimpotriva este o solutie buna, asta trebuia facut de mult, pentru ca unii de la un liceu agricol nu pot da acelasi bacalaureat cu unii de la un liceu teoretic.
Curiosul999 întreabă: