| мαяιє a întrebat:

Ora de religie este obligatorie în școli? Sunt atee și aș vrea să scap de ora asta.

14 răspunsuri:
| Zatharra a răspuns:

Nu e obligatorie.
http://www.mediafax.ro/......d-10125665
Aici vei afla mai multe.

| 1000gb a răspuns:

Daca esti de alta religie decat ortodoxa, iar ora de religie e pentru ortodocsi tu nu trebuie sa o faci daca nu esti ordodoxa.

| TheoP a răspuns:

Nu este obligatorie dar stiu ca daca vrei sa nu mai faci religie trebuie sa duci o hartie in care sa dovedesti ca esti atee

| ZoZzo a răspuns:

Da este obligatorie :-s

| sasuke933 a răspuns:

Din cate stiu. mda este cam oblogatorie, acum depinde de stiutatie.

| Nolkyz a răspuns:

Din cate stiu, poti sa depui o cerere la conducere scolii si poti alege un optional. Iar daca nu se poate si nu se poate, pur si simplu fa altceva in ora. Nu stiu.

| onasis1961 a răspuns:

Nu este obligatorie, pentru că poţi declara că eşti de altă religie.nu ortodoxă.

| мαяιє explică:

Ateii sunt incinerați.

| CautNume a răspuns:

Nu, nu e obligatoriu.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este obligatorie. In acest sens iti citez doar prevederile legii nr.1/2011 a educatiei nationale:
"ART.18.(1) Planurile-cadru ale învãţãmântului primar, gimnazial, liceal şi profesional includ religia ca disciplinã şcolarã, parte a trunchiului comun. Elevilor aparţinând cultelor recunoscute de stat, indiferent de numãrul lor, li se asigurã dreptul constituţional de a participa la ora de religie, conform confesiunii proprii.
(2) La solicitarea scrisã a elevului major, respectiv a pãrinţilor sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor, elevul poate sã nu frecventeze orele de religie. În acest caz, situaţia şcolarã se încheie fãrã disciplina Religie. În mod similar se procedeazã şi pentru elevul cãruia, din motive obiective, nu i s-au asigurat condiţiile pentru frecventarea orelor la aceastã disciplinã."

| PedoBarbie a răspuns:

Bună!
Nu e obligatoriu, dar poţi vorbii cu profesorii tăi de religie şi să râzi de ei că cred.
Pe curând!

| pwp a răspuns:

E obligatorie.Iei absenta daca nu te duci.

| Holocaust a răspuns:

Nu e obligatorie.Nici eu n-o fac anul ăsta, dar în schimb m-am ales cu o oră în plus de opţional.
Din moment ce tu faci cerere, ei sunt obligaţi să ţi-o accepte.Practic,o să faci cu o materie mai puţin.

| andreiboss8000 a răspuns (pentru мαяιє):

Ce ma enerveaza crestini de genu vostru
ce le faceti la atei ma le dati capslock pana pleaca?