| SingleForOne a întrebat:

Orele de dirigenție din gimnaziu și liceu au programă școlară, pe subiecte de dezvoltare personală? Sau nu există, de fapt, iar profesorii diriginți își plănuiesc ei lecțiile/subiectele de discuție?

Este permis ca acea oră să fie ignorată?

Răspuns Câştigător
| gabicoo a răspuns:

Disciplina se numește "Consiliere și dezvoltare personală" și există o programă in baza căreia diriginții își desfășoară activitatea de la oră!

6 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

In liceu nu mai faci dirigenție.
In generală, depinde daca profu face ora in plus la materia lui sau abordează diverse teme.

| dannyel86 a răspuns:

La Dirigentie, profesorul isi alege tematica. Fie pregateste un subiect anume de dezbatere, fie se discuta problemele clasei sau situatia scolara.

| Wr3nch a răspuns (pentru Catrice):

Eu am facut si la liceu, si era oficiala in orarlaughing

| Catrice a răspuns (pentru Wr3nch):

Nașpa,o ora in plus degeaba.
In liceu, la noi când aveam opțional făceam dirigenție sau in ora in primele minute daca avea ceva de zis.

| rosessunflowersandlillies a răspuns:

Nu stiu sincer. Depinde. Stiu sigur ca in gimnaziu exista manual, dar la noi nu se facea nimic, pur si simplu stateam o ora fara sa spuna nimeni nimic. Insa alti colegi din alte clase ziceau ca in general profesorul preda (nu la dirigentie, insa daca era profesor de romana preda la romana in acea ora etc), in timp ce altii vorbeau despre problemele clasei in general.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Catrice):

Depinde de diriginte, noi mai făceam din când în când, discutam diverse despre personalitate și altele. Asta când nu erau treburi cu motivări și absențe, sau alte discuții de școală