| Andruşcă a întrebat:

Pana la urma care e faza cu ora de religie in liceu?

Daca esti ateu, poti face o cerere in care ceri sa nu asisti la ora(si automat sa ti se calculezeze media generala fara religie)? Daca da, trebuie sa o faca parintii in numele tau sau poti si tu singur?

10 răspunsuri:
| AngelOfNight a răspuns:

Eventual doar daca si parintii tai sunt trecuti in acte drept atei... atunci cred ca poti scapa de ora de religie... dar daca legal parintii is de o anumita religie. sa zicem doar ca o sa te rezumi la a nu-l asculta pe prof

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, poti face, conform art.18 din Legea nr.1/2011, a educatiei nationale, citez:
"ART.18.(1) Planurile-cadru ale învãţãmântului primar, gimnazial, liceal şi profesional includ religia ca disciplinã şcolarã, parte a trunchiului comun. Elevilor aparţinând cultelor recunoscute de stat, indiferent de numãrul lor, li se asigurã dreptul constituţional de a participa la ora de religie, conform confesiunii proprii.
(2) La solicitarea scrisã a elevului major, respectiv a pãrinţilor sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor, elevul poate sã nu frecventeze orele de religie. În acest caz, situaţia şcolarã se încheie fãrã disciplina Religie. În mod similar se procedeazã şi pentru elevul cãruia, din motive obiective, nu i s-au asigurat condiţiile pentru frecventarea orelor la aceastã disciplinã."

| Mgautier a răspuns:

Pur si simplu nu suport ateii!
Dupa mine sunt niste oameni banali care cersesc atentie happy
Numai Bine happy

| Oana92 a răspuns:

Poti sa faci cerere singur daca esti major, sau sa o faca parintii daca esti minor.

| Dianaㄨ a răspuns:

Poti scapa de religie si daca nu esti ateu pentru ca religia este un obiect optional. Intereseaza-te la directorul/directoarea scolii tale ca sa poti depune cerere. Cererea se depune la inceputul anului.

| allex20n a răspuns:

Mai bine stai acolo ca nu mori o ora pe saptamana, ca te ajuta la media generala, ca daca ti-i s-ar incheia media fara religie ti-ar iesi mai putin ....parerea mea. big grin

| Fawkes a răspuns (pentru Mgautier):

Prefer sa fiu un om banal decat sa am o gandire limitata de o logica primitiva ca a ta happy

| Mgautier a răspuns (pentru Fawkes):

Treaba e ca ai fost botezat crestineste cand erai mic, ai uitat?
Dar stii cum e... E mai Cool sa fii ateu =D
Atragi mai multa atentie happy
App, si nu mai vorbi in sarade pe aici ca in realitate nu legi doua cuvinte.

Da,am fost botezat crestineste cand eram prea mic si capacitatile cognitive nu erau dezvoltate. Daca nu ai fi avut niciun contact cu religia pana la varsta adolescentei si cineva incepea sa iti zica despre Dumnezeu pe la 16 ani de exemplu mai credeai?

Nu am nevoie de religie pentru a fi un om bun...