| AnonimRD a întrebat:

Pentru a ma muta la un alt liceu dupa primul semestru, conteaza media de admitere din cate stiu.Dar care medie? Cea de la examen sau de la clasele 5-8?

6 răspunsuri:
| AndreeaCristina1992 a răspuns:

Cea de la examen

| Arseia a răspuns:

Cea de la examen dar te poate lua si fara a tine cont de acea nota trebuie sa in cerci si sa le arati ca vrei.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai intrat la liceu si nu stii cum se calculeaza media de admitere?
Aceasta se calculeaza ca medie ponderata intre media generala a cl.V-VIII (20%) si media evaluarii nationale (80%).
Pentru transferul in cursul cl. a IX-a conteaza media de admitere in liceu. Dupa cl. a IX-a conteaza media de promovare a ultimei clase absolvite.

| Lioana a răspuns:

Conteaza ambele medii. Media de admitere se calculeaza asa:
0, 8 x Media de La Evaluarea Nationala + 0, 2 x Media claselor V-VIII
Ca sa te poti muta trebuie sa ai media de admitere mai mare sau egala cu cea a ultimului intrat in clasa in care urmeaza sa te muti.
Asta daca esti in clasa a IX-a. La clase mai mari conteaza media generala din ultimul an scolar.

| AnonimRD explică (pentru Lioana):

Am fost corigent in a 8 a si nu am dat examenul, ma poate afecta?

| Lioana a răspuns (pentru AnonimRD):

In acest caz s-ar putea sa nu te poti inscrie la un liceu la care s-au ocupat toate locurile in prima etapa de admitere, ci doar la unul la care au ramas locuri pentru admiterea din septembrie cand au fost acceptati si cei care si-au incheiat situatia scolara mai tarziu.
Iti recomand sa te muti doar din clasa a X-a. Se va tine cont de media ta generala din clasa a IX-a. Ai grija sa fie buna.