Da. "Apa oxigenata" este numele popular al peroxidului de hidrogen. Este folosit in special pentru dezinfectarea si inchiderea ranilor, pe care le "fierbe" (aparent). Totodata este cunoscuta si proprietatea de decolorare, folosita si pentru decolorarea parului.
Daca ajuta la indepartarea acneei? Nu am incercat si nu am cunostinta de asa ceva, dar teoretic este posibil, avand in vedere proprietatea lui de dezinfectare si degresare. Daca doresti, incearca cu o cantitate foarte mica: un betisor cu vata pentru curatat urechile, usor imbibat si atins in varful unei acnee, unde nu este prea vizibil. Daca "curata" acneea, se va observa imediat, in cateva minute. In functie de rezultat vei putea decide continuarea peste 1-2 zile sau nu.
Da intr-adevar peroxidul de hidrogen este una si aceeasi cu apa oxigenata, are formula chimica h2o2, are proprietati de degresare si iti pot spune ca tamponarea seara cu h2o2 ajuta la indepartarea acneei.Bafta.
Bună. Da, peroxidul de hidrogen este cunoscut si ca apă oxigenată. Are proprietate hemostatică (oprește sângerare), curăță plaga (rana) prin scoaterea la suprafață a corpurilor străine.
Te poți tampona seara cu peroxid de hidrogen pentru a curăța și degresa pielea. Apoi folosește o cremă sau gel cu proprietăți antiacneeice pe bază de propolis (este un antibiotic natural). Te sfătuiesc să eviți să pui mâna pe față dacă nu ești curată pe mâini.
Pa, pa.
Hidrogenul este elementul chimic în tabelul periodic al elementelor cu simbolul H şi numărul atomic 1. Este un gaz uşor inflamabil, incolor, insipid, inodor, iar în natură se întâlneşte mai ales sub formă de moleculă diatomică, H2. Având masa atomică relativă egală cu 1, 00794, hidrogenul este cel mai uşor element chimic. Etimologic, cuvântul hidrogen este o combinaţie a două cuvinte greceşti, având semnificaţia de „a face apă".
Hidrogenul elementar este principala componentă a Universului, având o pondere de 75 % din masa acestuia.[1] În starea de plasmă, se găseşte ca element majoritar în alcătuirea stelelor. Hidrogenul elementar este foarte puţin răspândit pe Pământ.
Pentru necesităţi industriale există diferite procedee de fabricaţie, puse la punct din punct de vedere tehnologic sau aflate în fază de laborator. Hidrogenul poate fi obţinut prin electroliza apei, procesul necesitând costuri mai mari decât cel de producere prin procesarea gazelor naturale.[2]
Cel mai răspândit izotop al hidrogenului este protiul, care este alcătuit dintr-un singur proton în nucleu şi un electron în învelişul electronic. În compuşii ionici poate avea sarcină negativă (anion cunoscut sub numele de hidrură, H-) sau sarcină pozitivă H+ (cation). Hidrogenul formează compuşi chimici cu majoritatea elementelor din sistemul periodic şi este prezent în apă şi în mulţi dintre compuşii organici. Are un rol important în reacţiile acido-bazice, acestea bazându-se pe schimbul de protoni între molecule. Fiind singurul atom pentru care soluţia analitică a ecuaţiei lui Schrödinger este pe deplin cunoscută, prezintă un rol major în fundamentarea teoriei mecanicii cuantice.
Hidrogenul este un gaz puternic reactiv şi îşi găseşte aplicaţii datorită capacităţii sale chimice de reducător.[3] Hidrogenul se foloseşte în industria petrochimică la producerea benzinelor, în industria chimico-alimentară pentru hidrogenarea grăsimilor (de exemplu producerea margarinei), în prelucrările mecanice ale metalelor şi în tratamentul termic al acestora.[4]
Hidrogenul reprezintă o alternativă pentru înlocuirea benzinei drept combustibil pentru vehiculele echipate cu motoare cu ardere internă.[5] Avantajele sale principale constau în faptul că este ecologic, din arderea sa rezultând vapori de apă, iar randamentul termic al motoarelor cu hidrogen este ridicat. Dezavantajele constau în pericolul mare de explozie, dificultatea stocării în vehicul şi lipsa unor reţele de staţii de alimentare cu hidrogen. Una dintre cele mai promiţătoare soluţii tehnice o reprezintă conversia directă a energiei chimice din hidrogen în electricitate, prin intermediul pilelor de combustie.[6]
Pentru a sti aproape totul despre efectele curative ale H2O2/ apa oxigenata, vezi..."one minute cure" (lb. eng.)- si/sau "oxiterapie"(lb.rom)! O sa ai o mare surpriza (pozitiva)! Succes!
Hydrogen peroxide
Hydrogen peroxide is the simplest peroxide. It is also a strong oxidizer. Hydrogen peroxide is a clear liquid, slightly more viscous than water. In dilute solution, it appears colorless. Wikipedia
Formula: 2(HO)
Density: 1.45 g/cm³
Melting point: -0.43 °C
IUPAC ID: dihydrogen dioxide
Molar mass: 34. 0147 g/mol
Boiling point: 150.2 °C
http://ro.wikipedia.org/wiki/Ap%C4%83_oxigenat%C4%83
Bluewings întreabă:
macandcheese întreabă:
Sjhxjcks întreabă: