| Cobrax a întrebat:

Peste 2 ani eu voi termina clasa a 12a si plec la facultate in anglia, pe cand prietena mea va termina atunci clasa a 10a, si vrem sa plecam amandoi in acelasi timp acolo, eu facultate ea liceu, chestia e ca (recunosc, nu am cautat foarte mult pe net) nu stim exact ce trebuie facut ca sa se poata transfera de aici acolo.Parintii nostri vor ramane aici, iar noi acolo. Am luat in calcul toate problemele posibile si am gasit solutii pentru fiecare, singurul lucru ramane asta, cum trebuie procedat pentru un transfer de ici colo? big grin

Răspuns Câştigător
| AnnAnne a răspuns:

Buna! In primul rand, felicitari pentru maturitate si seriozitate, adica pentru ca sunteti uniti si hotarati sa faceti un pas care nu e prea usor.
Din pacate nu stiu cum e cu transferul la nivel de liceu, dar la facultatile din Anglia poti aplica prin site-ul www.ucas.co.uk, prin care aplica majoritatea studentilor internationali.Iti va trebui o dovada ca stii limba(dai un examen-IELTS/TOEFL/Cambridge dar nu iti recomand, nu e vazut f. bine in afara), un personal statement(te descrii), de la 1 pana la 3 scrisori de recomandare din partea unor profesori respectati din liceul tau, adica sa aiba cat de cat experienta, sa predea bine etc, foaia matricola si nu in ultimul rand, diploma de bac.(majoritatea facultatilor bune cer nota la bac per total peste 8, 50, asa ca dati toata silinta acolo).
Tie iti va trebui un STUDENT VISA, si daca vrei sa muncesti pe timpul studiilor, si un WORK VISA, despre care sa te interesezi de prin clasa a 11-a, ca nu se obtin prea repede.
La nivel de liceu nu stiu prea multe, dar ai putea sa intrebi la British Concil din orasul tau, sigur iti vor da detalii ca se ocupa cu lucruri din astea.Succes!

6 răspunsuri:
| negru30 a răspuns:

Tranferul de ici - colo este cam greu ha ha ha

| Cobrax explică:

Pai am nevoie de ajutor.niste informatii ceva, cam orice m'ar ajuta sincer

| Sn1p3r a răspuns:

Nu cred ca e chiar atat de greu. poate o sa fiti chiar colegilaughing pentru. ca cunosc un caz la o familie aveau copilul in a 5-a aici si acolo a intrat in a 7-a.Asa k dc nu ati fi colegi?laughing

| Cobrax explică:

"dar nu iti recomand, nu e vazut f. bine in afara" adica? prin ce nu sunt vazute bine examenele? eu la sfarsitul anului scolar vreau sa dau cambridge'ul

| AnnAnne a răspuns (pentru Cobrax):

Cambridgeul are mai multe nivele, printre care cel mai bine vazut e Profiency(CPE), restul(Advanced si First Certificate) sunt, dupa cum le spune si numele, nu sunt la un nivel foarte ridicat.
Si da, e bun Cambridge-ul, daca vrei sa te duci la universitatea lor, Cambridge, dar majoritatea universitatilor nici nu se uita la acest examen, preferand IELTS sau TOEFL.Ma rog, faci cum vrei, dar zic sa te mai interesezi, ca ai sanse mult mai mari cand aplici la facultate cu unul din aceste examene, contrar credintei romanilor.Succes inca o data!

| AnnAnne a răspuns (pentru Cobrax):

Inca un lucru... daca nu esti convins, intra pe siteurile unor universitati din Anglia(ex. Metropolitan, UCL, Imperial, King's etc.)la Entry Requirements si o sa vezi ce examene de limba accepta majoritatea.