| RaduVioleta a întrebat:

Pot sa imi transfer copilul din clasa a 9 an timpul semestrului 2 la o altă scoala?

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate, nu este posibil in timpul anului scolar.
Transferurile scolare se pot face numai la inceput de an scolar si numai daca intruneste conditiile legale cerute la acel transfer (medie egala sau mai mare ca a ultimului intrat, fara absente, fara corijente, fara note scazute la purtare, cu sustinerea examenelor de diferenta samd).

| Violleta2022 a răspuns:

Exista si EXCEPTIE cand transferul se poate face in timpul anului scolar, NUMAI cand parintii se muta domiciului parintilor cu copilul dintr-un judet in altul, in timpul anului scolar.

Doar atunci este aprobat transferul de catre Inspectorasul scolar din Judetul unde se muta toata familia.

| blackann a răspuns:

Daca schimbati si orasul, da. altfel trebuie sa astepte pana la finalul semestrului.

| TudorRebecca18 a răspuns:

Nu se poate, decât din a10a.
Când am vrut să mă transfer, mi-au spus că se poate decât din a10a.Dacă este a9a și plecați din oraș sau din țară, se poate. Dacă rămâneți în oraș sau în țară, primul an îl face în liceul respectiv, obligatoriu.Nu se fac transferuri în clasa a9a.O dată ce a fost înscrisă, trebuie să facă un an obligatoriu, apoi din a10a poate să se transfere.

| Robert2526 a răspuns:

Cel mai bine mergi direct la liceu sa intrebi. Regula e ca se poate transfera copilul in timpul oricarei vacante scolare dar trebuie sa ai un motiv intemeiat ( este specificata schimbarea de domiciliu dar sigur pot fi si alte motive). Din pacate, din cate se pare este destul de anevoioasa treaba asta. Ai nevoie de aprobare de la ambele scoli +inspectorat.
Daca ai nervi tari si motiv intemeiat( cat de cat) eu zic sa te adresezi mai intai scolii de care apartine si sa ai acordul lor. Teoretic legea permite...doar ca nu obliga partile sa accepte transferul..deci esti la mana conducerii celor 2 scoli si a inspectoratului

| Lambruzau a răspuns:

Daca ai relatii si banuti se poate orice!

| Lambruzau a răspuns (pentru blackann):

Si sa schimbe si mizeria asta de tara!

| blackann a răspuns (pentru Lambruzau):

Da, frate