Nu! Au fost cazuri si in Romania intens mediatizate.
Chiar daca respectivul om isi exprima dorinta sa fie eutanasiat.
E destul de complicat, respectivul om care face eutanasia o sa fie destul de afectat, posibil o sa aiba traume iar toata viata o sa fie "bantuita" de acest fapt. Sincer ar fi buna parerea si unui psiholog, e o tema complexa! Intrebarea e destul de inteligenta! O zi buna!
Contra...in schimb ideea castrarii celor ce violeaza (mai ales copii )ar fi foarte bine venita
Depinde si de caz. Sa iau ca exemplu un animal grav bolnav, cu sanse minime de supravietuire: prefer sa fie eutanasiat, decat sa sufere o perioada indelungata, iar in final, totusi sa moara. Ca alt exemplu: hingherii, "colectioneaza" animalele nimanui si ii eutanasiaza chiar daca sunt in regula dpdv al sanatatii. Aici nu sunt de acord, sub nici o forma.
Multumesc pentru detalii.
Atunci contra. Daca nu sufera de o boala care sa afecteze intreg mapamondul (cum ar fi un virus grav --> eutanasia este o solutie care ar "salva" lumea), nici un om nu merita sa fie eutanasiat. Poate gresesc, dar. cam asa vad eu lucrurile.
Nuuuuuuuuu categoric! de ce? nu sunt o fabatica cu religia dar d-zeu stie ce face! eu de multe ori mi-am pus intrebarea daca as putea sa fac chestia asta... dar nu ar fi ca si cum l-as omora eu cu mana mea