| Ukaya a întrebat:

Puteti sa-mi recomandati niste surse de stiri 100% adevarate? fiindca nu stiu nici eu de unde sa mai i-au informati noi si sa nu fie minciuni

10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Urmareste 5 surse de stiri, independente unul de altul.
Stirirle care sunt prezentate la fel (de neutru) la toate cele 5 surse, pot fi considerate 99% adevarate.

| gabicoo a răspuns:

100% adevarate doar la Radio Shantzwinking

Un oarecare jurnalism independent fac cei de la recorder.ro

Restul: cu.rve de presă in frunte cu CTP!

| SingleForOne a răspuns:

G4media, aktual24, RiseProject, Romania insider, europa liberă, Malin Bot, Agent Green, Biziday, (aplicatie pe google play) (românești si/sau pentru Romania)... și altele: guardian, ny times, cnbc, euro news, bbc, Washington post, wallstreet journal (astea străine sunt cam o infinitate, pe fiecare domeniu în parte)

Răspuns utilizator avertizat
| raducl a răspuns:

Foarte buna intrebare. Totusi nu poti sa ai chiar 100% garantia ca ceva e perfect adevarat, nimic nu e absolut perfect.
Dar sunt cai sa te apropii, eu propun:

- Cautarea, cu mai multe motoare de cautare eventual, dupa: "top independent media" sau "top publicatii independente". In caz de dubiu, se poate intai investiga si detaliat o publicatie anume din cele gasite: cautand istoric al ei (sa nu fie prea noua, sa gasesti si stiri mai vechi de 1-2 ani) si sa nu aiba patron cu interes de profit mare si totusi sa se dea independenta.

- Cautand "top universities" si apoi publicatii ale univeritatilor respective. Evident, nu va ajuta la stiri mondene happy dar la stiri stiintifice da.

- Varianta offline de a intreba una sau mai multe persoana de incredere. E o varianta mai grea pentru ca nu poti fi total sigur ca o persoana e de incredere. Dar, cu o combinatie de bun simt al tau si studiu despre renumele persoanei respective, poate ajuta la apropierea de adevar.

| TitoJacksana a răspuns:

DC News, Mediafax, Digi24, Antena 3

| TitoJacksana a răspuns (pentru TitoJacksana):

Din străinătate ai BBC, CNN, Fox News, Sky News

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

"Dacă nu citești ziarele ești neinformat, dacă le citești, ești dezinformat." Mark Twain

| pgoff8500 a răspuns (pentru TitoJacksana):

Digi 24 și Antena 3? :]]]