Dar oricum nu a fost asa de tare ca in Ucraina, Belarus si Rusia
O prietena de a mamei s-a nascut cu degetele lipite, caci atunci cand mama ei a fost insarcinata cu ea, a fost radiata.
Da probabil ca au fost si deformatii, inclusiv cancere tiroidale
Deloc, in RO nu au ajuns radiatiile din cauza climei care a impins radiatiile in alte tari din UE inclusiv Rusia. Recomand sa vezi documentarul e fain. cernobyl
Acolo prea putin am gasit doar ca nivelul de radiati a fost foarte mare peste limita admisa
Acolo e altfel si da sunt zone nelocuite in jurul centralei dar daca af ost mai mare am vazut intr-un videoclip ca ar fi pe primul loc la nivelul de radioactivitate fiind si mai recent decat cel relatat
Uhh, sper ca te referi la Fukushima si Nagasaki ci nu ca a ajuns radiatia de la Chernobyl pana acolo.
Eu am auzit ca si Romania a fost afectata de radiatii mai ales Nord-Estul dar si aici in Caras-Severin din orasul Bocsa de unde sunt.Cred ca referi la serialul Cernobîl ca am vazut deja 2 episoade din el
Pentru aia tineri poate e legenda ca nu au trait pe vremea aia
Radiatiile nu se simt si nu s-au simtit "pe pielea omului", dar au afectat sanatatea multora, in masura mai mare sau mai mica. Unii au primit doze de radiatii care au condus la cancer sau la malformatii (in cazul nou nascutilor).
Nivelul radiatiilor s-a putut si se poate masura cu aparate Geiger-Muller sau cu filme foto.
In zilele /saptamanile /lunile ce au urmat dupa accidentul de la Cernobil, radiatiile masurate au crescut si la noi in tara, in unele locuri chiar si de mii de ori fata de ceea normala.
De la accidentul de la Cernobil s-a introdus administrarea iodului, cu caracter compensator, dar iodul se adauga si acum obligatoriu in sarea de bucatarie (oare de ce? ).
E realist, daca stiai spaniola era si mai misto aia au o voce perfecta pentru traduceri.
Iodul compenseaza efectele radiatiilor, mai ales asupra glandelor tiroidale.
Probabil si acum avem parte de aceste "urme" ale tehnologiei "moderne", de aceea este (inca) nevoie.
A fost o stare de frica, care a durat multi ani; unii o au si acum. Nu putem sa stim daca au avut urmarii asupra sanatatii; pe vremea aia era dictatura si nu se spunea nimic.
De asta multi nu stiu cum a fost cu adevarat in Romania dar si acolo unde a fost dezastrul
Cernobîl e zero în comparație cu ce au făcut nemernicii prin Oceanul Pacific (Pacific cică) ca să cauzeze cutremure prin locuri precum Haiti. Pe altă notă, gazul numit Radon face ravagii mai mari decît radiațiile și efectele aactuale al hbmb.
De acest gaz nu am auzit, iar in Pacific au fost teste nucleare
Caută harta poluării cu radon pentru România și despre efectele radonului. E de știut.
Sjhxjcks întreabă: