| GolopențaAdrian a întrebat:

Romania cum a fost afectata de Accidentul Nuclear de la Cernobîl? Am auzit de la mama mea ca si aici de unde sunt eu s-au simtit radiatiile si parca mai demult am auzit si de masti.

43 răspunsuri:
| GolopențaAdrian explică (pentru Nătărău):

Ce e aia?

| Nyarlathotep a răspuns:

Romania a fost surprinzator evitata in mare parte de radiatiile de la Chernobyl. De curand mi-am cumparat din China un contor Geiger si am masurat cca 0, 14-0, 20 uSv (extrem de putin, chiar si pentru radiatii emise natural)

| sdfsfsdfsdfsdf a răspuns:

Ii gadilau pielea radiatile, asa de puternice erau

| Violleta2022 a răspuns:

Norul radioactiv de la Cernobil a fost activ deasupra Romaniei si asupra intregii Europe, timp de 3 saptamani.
Avand geologi in familie, am primit ceva mai multa informatie, decat ceilalti oamnei din tara.
Efectele grave ale radiatiilor, incep sa apara dupa 15-20 de ani, de aceea sunt acum, atat de multe cazuri de cancer, leucemii si alte boli autoimune, grave.
Nu a folosit nimeni masca, la momentul acela, ca nu aveam costume cu masti si oricum nu puteam sta inchisi in casa 3 saptamani.

| GolopențaAdrian explică (pentru Violleta2022):

Deci efectele se simt pe un termen mai indelungat

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ei, &acat, s-au simtit radiatiile. Da, sigur, imi aduc aminte ca m-a furnicat pielea in vara aia. De la soare. Au fost ceva radiatii, dar nimic fabulos. Ni s-au dat pastilute cu iod, sanatate si virtute. Cu un cancer sintem toti datori. Nu de la radiatii cit de la stres si mincare de cacao.

| danaieladaniela a răspuns:

Da a fost afectata si este inacan

| Fatamuntilor a răspuns:

Eram in clasa a VIII, NU ne lasam sa iesim in pauze, decat la baie si in pauza mare la invioarare.Si ne dadea pastilute de iod!

| Violleta2022 a răspuns (pentru GolopențaAdrian):

Bineinteles ca efectele radiatiilor nucleare au inceput deja sa se simta, inca de acum 5-6 ani.
Primul lucru de care am fost intrebata de endocrinolog, cand au vazut ca am noduli pe tiroida, a fost: "ati fost expusa cumva la radiatii?"
Nici nu ar trebui sa va mire asta, cazurile de cancer si leucemie s-au triplat, fata de acum 10 ani.

| Wordofthat999999 a răspuns:

Deci din cauza rusilor a suferit si suferim toata lumea, ca nu se mai satura ei cu porcariile lor nucleare.

| Wordofthat999999 a răspuns (pentru Violleta2022):

Deci din cauza rusilor au suferit si sufera o lume intreaga, ca nu.i mai satura porcariile lor nucleare.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Wordofthat999999):

De fapt, mai citeste, ca nu sunt doar rusii care fac experiente nucleare, ci toate marile puteri ale lumii.

| aumih16 a răspuns:

Au fost cativa oameni afectati! da nu multi!