| LorenaMădălina89 a întrebat:

Sa ma duc sau nu la mate-info? As vrea sa raspunda cineva care este sau cunoaste bine profilul. La mate sunt buna, dar nu foarte buna (am luat 8.05 la EN), dar nu stăpânesc problemele de fizica( știți voi, acelea cu circuite, curent indus, etc).
- mai dau si teza. Imi plac mult biologia, engleza si româna. Nu stiu daca vreau sa continui in domeniul IT sau sa dau la medicina. Merita sa merg pe acest profil?

10 răspunsuri:
| Mihhhhhhhh a răspuns:

Mai bine nu. In al doilea sau al treilea an de liceu o sa vrei sa te transferi la uman, așa ca mergi din prima

Răspuns utilizator avertizat
| sierra1 a răspuns:

Du-te atunci la stiințe și te faci medic

| AC4S4 a răspuns:

Ca sa fii buna in continuare la mate trebuie sa citesti de fiecare data lectia acasa. In liceu nu prea mai merge cu prinsul din clasa, la matematica. Astfel, vei fi de media 7-8. Daca vrei sa fii de media 9-10 la mate, va trebui sa faci mai mult in plus.
La informatica de cele mai multe ori te poti prinde din clasa.

Fizica nu este o problema asa mare, poti sa dai teza la altceva (chimie sau biologie).

Cel mai mult trebuie sa te intereseze matematica si informatica. Daca nu iti place matematica (in sensul ca sa fie o materie la care sa lucrezi aproape zilnic), atunci nu are rost sa mergi la mate-info.

Eu iti recomand sa mergi la stiintele naturii. Se face matematica mai usoara (in clasele 11-12) si faci si informatica.

| deadhoe a răspuns:

Nu va inteleg pe astia care luati profilul in serios

| xZer0x a răspuns:

Am fost la liceu pe profil mate-info si la facultate tot la mate-info sunt laughing, mie personal mi-a placut foarte mult, si desi la inceput a fost putin mai dificil daca as avea sansa sa aleg din nou tot mate-info as alege. Alegerea ta depinde insa doar de tine, pentru mine fizica nu a fost o piedica(practic eu nu stiam fizica de loc cand am intrat in liceu si nici acum nu pot spune ca stiu cine-stie-ce). Din punctul meu de vedere la profilul asta matematica e cea mai grea parte. Daca inca nu esti sigura pe ce vrei sa faci in viitor eu chiar as recomanda mate-info pentru ca atunci cand o sa termini o sa ai o gramada de optiuni, in timp ce daca termini la uman te vei putea indrepta in principiu doar pe latura asta(am colegi care au fost la uman si acum sunt la fel si fel de inginerii si isi blesteama fericirea ca nu stiu mate). Un alt avantaj ar fi ca, chiar daca unii spun ca nu are rost sa te chinui cu atata matematica si informatica eu cred ca chiar merita pentru ca lucrurile astea iti dezvolta gandirea daca inveti cu adevarat si intelegi lucrurile, nu sa inveti doua-trei formule doar pentru testul de a 2-a zi.Profilul asta nu e chiar asa imposibil de terminat, in principiu oamenii care spun ca nu merita sunt oameni care nu au reusit sa faca fata si s-au transferat sau oameni care in cei 4 ani de liceu nu au facut altceva decat sa piarda timp si sa munceasca doar cat sa treaca clasa(sau clasa aia de oameni de la filo care ii urasc pe cei de la info rolling on the floor) ). Parerea mea e ca alegerea ar trebui facuta mai mult bazat pe ceea ce iti place tie sa faci, nu pe materiile la care te descurci sau pe ce spun altii. Fa ceea ce crezi ca e bine, ai vrea sa incerci la mate-info, incearca! nu ai nimic de pierdut, in cel mai rau caz o sa ajungi la filo, si oricum o sa mergi acolo daca te iei dupa oamenii care iti spun ca nu merita sa te chinui 4 ani degeaba. Din punctul meu de vedere nici macar nu sunt 4 ani atat de dificili, adica clar eu nu ma distram la fel de mult ca cei de la uman in liceu, dar totusi lucrurile nu erau atat de dificile, pentru ca daca dai tot ce poti de la inceput o sa devina obisnuinta si o sa ajungi sa iti depasesti limitele. Criteriul asta cu "care profil e mai usor" nu e un criteriu bun pentru ca nimic ce e obtinut usor nu e un lucru foarte valoros. Din nou, alege ceea ce crezi ca iti place si nu te lasa influentata, si nu alege un lucru atat de important doar in functie de cat de usor ti se pare de facut. Punctul meu de vedere al fi exact opus celor spuse deja intrucat la mate-info inveti lucruri care chiar sunt folositoare la ceva(si vor fi oameni care spun ca nu am dreptate, dat tot ce se invata la matematica se foloseste si in viata reala, poate lucrurile invatate in liceu nu se pot aplica in viata asa cum sunt, dar cu siguranta au aplicabilitate in tot felul de tehnici calcule din domeniul ingineriei, si din ele se pot deriva tot felul de alte tehnici de calcul, de informatica nu mai spun.), in timp ce la uman inveti parerea unor autori despre lume si chestii de genul asta, ceea ce practic nu te prea ajuta la nimic pentru ca oricand poate veni cineva care sa pare mai "destept" decat autorii aia si sa aiba alta parere...
Stiu ca e o alegere grea, gandeste-te de 10 ori si alege o data.

| sierra1 a răspuns (pentru Mihhhhhhhh):

De ce s-ar transera? O să aibă o revelație cum că se va face filolog de succes?

| Mihhhhhhhh a răspuns (pentru sierra1):

Nu. O sa aibă o revelație ca nu va lua baculwinking

| sierra1 a răspuns (pentru Mihhhhhhhh):

Poate mai sunt unii care mai pun mâna pe carte...

| Cosmin86 a răspuns (pentru Mihhhhhhhh):

Orice prost poate lua un amarat de 7 la bac, mare chestie.