| marian000 a întrebat:

am o intrebare anul viitor la examenele de capcitate or sa fie obligatoriu 5 la mate si 5 la romana si media din 5-8 nu va mai conta? multumesc acord funda

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Deocamdată NU s-a anunţat nimic oficial!
Vom vedea ce schimbări apar ( dacă se vor face ) când va apărea Ordinul MEN privind Evaluarea Naţională 2015 :)

Conform prevederilor de până acum ( în vigoare ), media de admitere se va calcula ca şi anul acesta, iar nota MINIMĂ la examenele de la Evaluarea Naţională este de minim 5!
În caz contrar, vei fi repartizat/ă la Şcoala Profesională!

"Calculul mediei de admitere utilizate pentru admiterea în învățământul liceal pentru anul școlar 2014-2015 :

1. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

2. Calculul mediei de admitere se face astfel:

MA = ( ABS + 3 EN ) / 4

unde:
MA = media de admitere.
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenții clasei a VIII-a" - SURSA = Anexa 2 din Ordinul 4925/29.08.13 - vezi linkul :
edu.ro/index.php?module=uploads&func=download&fileId=18352

Ceea ce spui tu se aplică începând cu Evaluarea Naţională 2015 - vezi linkul :
http://www.gandul.info/......5-11490588

http://www.hotnews.ro/......imum-5.htm

Toate cele bune.

9 răspunsuri:
| misterioaѕa a răspuns:

Buna, marian000!
Prima data sa-ti raspund la intrebare : Nu trebuie sa iei obligatoriu 5 si 5, adica daca iei note mici nu inseamna ca nu vei fi repartizat la nici un liceu. Ei bine, notele conteaza daca ai preferinte la liceu si eu cred ca sigur ai, cu cat inveti mai mult si iei examenele cu o medie mai mare cu atat vei intra la cel mai bun liceu. Media din 5-8 conteaza mult.
Asa se calculeaza media cu care vei intra la liceu:
Media de admitere= ABS+3EN supra 4
ABS=media de la evaluarea nationala sustinuta in clasa a8-a
ABS=media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a
MA=media de admitere
Cam atat despre examene, daca inveti nu ai niciun motiv de ingrijorare, oricum vei trece cu bine, stiu eu.
O zi frumoasa!

| Ritsuko a răspuns:

Misterioasa greseste.Iti spun eu.Pentru ca tocmai ce am terminat a 8-a si raspunsul este complet eronat.
In primul rand da o sa fie obligatoriu 5-ul la ambele in nici un caz doar la una, daca iei sub 5 la mate sau la romana nu mergi la liceu.Dar te duci la profesionala.
Si uite cum se face media de admitere mai pe intelesul tau:
Media 5-8 reprezinta 25% din media de admitere.
Media examenelor de matematica si romana valoreaza 75% din media de admitere.
Ti-o spun pentru ca am trait-o pe piele mea anul acesta era chiar sa ni se bage faza cu maretul 5! Bafta la anul!happySper ca te-am ajutat!:*

| misterioaѕa a răspuns (pentru Ritsuko):

Sora mea a dat examen acum doi ani si la ea in clasa au fost si "specimene" care au luat nota doi si trei, si culmea au fost repartizati la liceu.
Uite: http://admitere.edu.ro/......rSpec.aspx o clasa de elevi ai liceului TEORETIC "LASCAR ROSETTI", din judetulm Iasi de unde sunt si eu, si iti mai pot da si alte exemple de licee in care s-a intrat cu medii mici.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Deocamdata nu s-a schimbat nimic fata de acest an dar exista posibilitatea sa se schimbe, avand in vedere desele schimbari ale legii educatiei nationale, nr.1/2011.
In orice caz o sa se stie precis la inceputul anului scolar 2014-2015, atunci MEN va emite un ordin in acest sens.

| Ritsuko a răspuns (pentru misterioaѕa):

Anul acesta au avut loc schimbari majore.Scuze daca te-am suparat, dar la noi anul acesta asa a fost.

Nu m-ai suparat cu nimic Ritsuko, sunt cam dura in raspunsuri desi nu vreau sa raspund asa.
Inseamna ca intr-adevar am gresit, si ii cer scuze lui marian000 si tie. Acum doi ani cand a dat sora mea examen, au intrat toate "batele" la liceu, nu vreau sa jignesc dar chiar asa e si ma bucur ca s-au luat masuri.
Deci raspunsul e ca, trebuie sa obtina minim 5. :*

| Ritsuko a răspuns (pentru misterioaѕa):

Si verisoara mea a dat acum 2 ani si a fost printer acele ''bate'' asta e adevarul si nu se supara nici ea nici eu.Totusi anul acesta s-a luat prima masura aceea cu 75% examenele si 25% 5-8 si vroiau sa mai experimenteze pe noi cu 5-ul dar nu au facut-o pentru ca era scandalos.Dar la anul din cate cred eu asa se va proceda.Generatia mea de anul acesta a fost generatia ghinionista avandu-l pe Minulescu ca surpriza si la matematica putin cam greu.La anul o sa fie ceva major.

Eu nu am vrut sa jignesc pe nimeni, poate sunt si elevi necajiti care invata la lampa si nu pot obtine note mai mari, dar ma gandesc ca degeaba au intrat multi la liceu cand abia cei care au luat note de opt si noua la examenele din clasa a8-a au luat si BAC-ul. E spre binele lor!
Intr-adevar, anul acesta au fost subiectele exagerate pentru niste copii care au trecut numai prin scoala generala.

| pastru009 a răspuns:

Dai raspunsul castigator Misterioasei, nu lui Ritsusko. Sau daca vrei da-mi-o mie.
Deci media de admitere se calculeaza astfel:
media de absolvire 5-8(ABS) + 3x media de la evaluarea nationala totul supra 4.
Exemplu:
Sa zicem ca ai luat 8 la romana si 9 la mate, iar media din 5-8 este 9.50.
Se calculeaza astfel(noteaza pe o hartie ceea ce iti scriu):
1)Intai calculam media de la evaluarea nationala(EN) cu media aritmetica: 8+9 totul impartit la 2= 17/2=8.5.
2)Inlocuim ce stim in formula(MA=ABS+3EN/4):
MA=9.50+3x8.5 totul supra 4=9.50+25.5 totul supra 4=35/4=8.75
Si voilà! Media de admitere pentru liceu este 8.75!
Sa stii ca anii trecuti media era 50% din EN si 50% din ABS totul supra 2. Anul acesta media din anii 5-8 a fost redusa la 25% iar EN la 75%. Am auzit un zvon cum ca anul viitor nu o sa se mai ia in calcul media din scoala generala(cea 5-8). Daca se intampla asa ceva-Doamne fereste!- o sa imi para rau de viitori liceeni ai anului viitor, printre care o sa te afli si tu.
Si inca ceva. Nu, notele de la examenul de limba si literatura romana, precum si cele de la matematica, trebuie sa fie egale sau mai mari decat 2. Pe scurt daca iei si nota 1.90 sau 1.99, trebuie sa il dai din nou.
Dar spre fericirea ta si a parintilor tu ar trebui sa te gandesti ca la bac: daca nu iau 6 nu trec examenul.Fiindca o sa iti intristezi parintii cu o nota de 3, 4 sau 5.
Multa bafta si daca mai ai o nelamurire, nu evita sa ma intrebi.winking
P.S. : Si eu am dat examenul anul acesta, dar spre deosebire de utilizatorul cu numele ala ciudat de "Ritsuko" am fost si sunt cu mult mai bine informat. happy