La cal i pun potcoave, pentru ca are de tras caruta plina si drumurile sunt asfaltate, deci potcoavele il ajuta sa nu faca rani cand aleargă cu atata greutate, ca i se tocesc copitele lui.
Animalele pe cale de dispariție se tin in rezervații, nu in custi sau la gradini zoologice.
Grădinile zoologice sunt construite pentru ca aduc un venit, nu pentru a proteja animalele.
Curiosule, caii nu se cresc pentru binele lor, ci pentru munca. Asta ar fi fost dragut sa o stii deja la varsta de 8 ani. Abuzati sunt caii carora nu li se ajusteaza copita bine sau nu li se pun potcoave potrivite, nicidecum cei potcoviti. Arata-mi si mie te rog o zebra care trage caruta fara potcoave. Gradina zoologica nu are rolul de a proteja animalele, ci este o expozitie de animalule. Iar gradinile botanice bune sunt adevarate banci genetice; chiar ciudat sa nu iti dai seama ca plantele prospera in aceste gradini mai bine decat in mediul lor natural, ia fa tu bine si viziteaza gradina botanica din orasul tau, in primavara.
Da așa este pentru munca eu am întrebat de ce li se bate potcoavele in os? Dacă tu când te tai nu mai poți dar admiteri ei
In ce os, mai precis le bate potcoava in cuie? Uita-te aici ce se intampla daca un cal nu e potcovit, e vorba de un cal care nu a fost folosit la munca. https://www.youtube.com/watch?v=kDCdzWOzPKs. Caii au nevoie sa fie potcoviti. Potcoava se prinde in unghie. Cailor le place sa fie potcoviti, ei stiu ca dupa fiecare potcovire se vor simti mai bine si vor merge mai bine. Eu cand imi tai unghiile nu mai pot de durere, esti sigur de ceea ce afirmi, sau iti place sa spui aberatii? Daca potcovitul ar insemna ceea ce pretinzi tu, caii potcoviti ar suferi de cate ori ar solicita piciorul, ei ar munci mai prost, nu mai bine. Gandeste inainte de a afirma ceva; nu doare; gandirea este pentru mintea omului cam ce e potcovirea pentru piciorul calului.
Pai și zebrele de ce nu au au nevoie sa fie potcovite? Sau elefanții girafele etc?
Ce cara girafa? Merge elefantul pe pavaj? Eu ti-am spus sa gandesti, dar tu nu vrei. Calul este un animal creat de om, prin selectie artificiala, din stramosi de care difera mult. Chiar daca calul nu munceste, mai ales daca nu munceste, are nevoie sa fie potcovit, altfel unghiilr i-ar creste precum calului din film. Potcovirea nu e un chin pentru cal, cuiele se bat in unghie, care nu il doare. Este un chin sa nu fie potcovit.
Hyacinth întreabă: