1. Dacă stai bine financiar fă meditaţii ( aşa eram şi eu...eram varză mate/română şi am reuşit să iau 8 la mate şi 6.80 la rom. )
2. Dacă nu, fii atent în clasă, şi încearcă să îţi iei gândul de la alte lucruri înafară de şcoală.
Pretenas eu abia am terminat clasa a 8 a si nu am stat sa invat absolut deloc in clasa a 7 a si a 8 a. media de admitere a fost 6.97. performanta nu gluma nu are nimeni curaj sa imi spuna ca sunt prost deoarece toti stiu ce faceam. si ca stateam mult la calculator. minim 5 ore pe zi, iar sambata si duminica cred ca mai mult de 10 ore, ma duceam praf la scoala.
Incearca sa retii din clasa cat mai multe. eu tema o luam de la cel mai bun si cu ce mai ascultam si eu. am trecut ..media anilor a fost 9.15 iar la mate am luat 7.30 si la romana 5.20 pe muschii mei, fara nici un fel de ajutor.Bafta!
Nu ca ma laud. Dar stau foarte bine financiar. Si asta e una din probleme. Iti spun eu ca daca nu imi faceau parintii toate poftele[atv, iphone 5s ipad-uri etc] nu mai eram asa. am un coleg care nu sta bine financiar deloc si iti spun eu ca nu are o nota de 9... NUMAI 10 10 10 :O
Fa niste meditatii iar la mate singura metoda prin care ai putea sa iei o nota mai mare fara ca sa muncesti de sa-ti rupi capu ar fi sa iei frumos toate teoremele, definitiile sa ti le scrii /scoti la imprimanta pe o foaie, si sa le inveti. cat de multe poti, pentru ca odata ce le sti bine in momentu in care vei avea o problema in fata care se rezolva cu o anumita teorema sau datorita unei anume definitii vei sti cum sa o rezolvi sau vei avea o idee si tot iti aduce niste puncte.
Ia-ti caietele si invata din spate, nu o sa faci fata la geometria in spatiu daca nu o sti in plan. Apuca-te si lucreaza dupa carti materia de a 7-a, repet-o.Carti gasesti si la prieteni care au terminat a 7a sau a 8a(zac prin spatele sifonierelor).La romana daca inveti bine intr-a 8-a si tratezi totul cu seriozitate iei un 7 acolo. Daca mai da un Minulescu pe sufletele noastre nu iei 7.
Problema ta e ca probabil nu ai nici bazele acestor materii. Incearca sa-ti faci un program, in care sa dedici cat mai de dimineata (cand ai mintea limpede) timp lecturii si invatatului la romana. In alta zi, fa exercitii la mate, pentru ca s-ar putea sa le cam amesteci daca te apuci de ambele intr-o singura zi.
Ce iti trebuie tie e motivatie, pentru ca ai vazut ca obtii asa de usor lucrurile nu mai ai de ce sa inveti, insa gandeste-te ca daca vei avea rezultate si mai bune, recompensele sunt si mai mari!