| MarcuG15 a întrebat:

Salut! Am terminat un liceu teoretic la profilul mate-info cu media de la BAC 7.36 si media celor 4 ani de liceu 8.84

La ce facultati din IASI as putea sa ma inscriu cu media asta? (daca se poate, cat mai multe informatii va rog: buget, taxa, camin, etc.)

NU vreau la facultatea de matematica sau informatica (oricum nu cred ca am medie de intrare)
NU vreau ceva prea greu

As vrea ca la finalul facultatii sa pot sa gasesc un loc de munca, si daca se poate, cu ceva potential de dezvoltare personala/profesionala.
Tin sa mentionez ca in liceu am urat din tot sufletul sa invat orice am considerat a fi inutil ori neinteresant, mai ales formule peste formule si comentarii peste comentarii.
Mi-a placut ora de Filosofie deoarece puteam sa vorbim deschis si sa ne exprimam opinia despre un subiect anume. Uneori mai faceam asta si la ora de Romana, ceea ce imi placea (mi s-a spus ca sunt un bun critic).
Sunt un adolescent inteligent, doar ca sunt foarte lenes si nu-mi place sa invat prea mult.
Sunt un mare cinefil si gamer.
Daca mi-as fi dat interesul, cred ca as fi putut obtine minim nota 8.3 la BAC
V-am spus toate astea in speranta ca poate va regasiti in personalitatea mea si cred m-ar ajuta in special raspunsurilor celor ca mine.

Sper ca ma puteti ajuta si apreciez orice raspuns.

Răspuns Câştigător
| GabiDumitrescu a răspuns:

In cazul dat de tine, fii destept si NU TE DU LA FACULTATE! Gindeste-te citamai galeata de bani o sa bagi intr-o diploma buna de nimic, apoi ia frumos si investeste mult mai putin intr-un curs care sa te ajute. Bucatar, ospatar, electrician/instalator/mecanic auto. Nu glumesc absolut deloc. Acum, mai mult ca niciodata, meseria chiar e bratara de aur. Diploma, pentru peste 90% dintre absolventi, e doar o hirtie cu care se pot sterge in dos, nimic mai mult.

10 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Pentru ăștia de nu vor sa în este,da' vor diploma exists postliceale dau cursuri de calificare. Sau munca necalificata, în fabrica, la căpșuni, câștigi experienta, te dezvolți personalhee hee

| dinaprilie a răspuns:

Media E destul de buna sa intrii peste tot, aproape..catbdespre personalitate tind sa cred ca esti unic..ar fi ceva nu?

| MarcuG15 explică (pentru Catrice):

Te crezi inteligent, nu?

| Catrice a răspuns (pentru MarcuG15):

Nu ma cred, eu este.
Am văzut i groaza din ăștia ca tine care cică au intrat la facultatea X ca nu aveau de învățat și după primul an au renunțat și au plecat în străinătate.

| MarcuG15 explică (pentru Catrice):

Sunt constient ca trebuie sa invat, dar hai sa iti dau un exemplu: iubita unui var de-al meu e studenta pe undeva pe la medicina si a spus ca nu e asa de greu cum spune toata lumea, trebuie sa inveti mai mult inainte de examene. Chestia asta suna bine pentru mine. Nu vreau sa invat 5 ore pe zi, dar nici sa nu invat deloc.

| Catrice a răspuns (pentru MarcuG15):

Nu vreau sa invat 5 ore pe zi, dar nici sa nu invat deloc.
Atunci păcat, o facultate chiar nu e pentru tine.

| zurick a răspuns (pentru MarcuG15):

Majoritatea studenților învăță în sesiune ( excluzând partialele/ testele la care înveți sau proiectele/ eseurile pe care le faci în timpul anului ), DAR în sesiune 5h/ zi nu-ți ajunge ca să termini materia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

//Sunt un adolescent inteligent, doar ca sunt foarte lenes si nu-mi place sa invat prea mult.//

Atunci nu ai ce cauta la facultate. Mai bine iei o decizie rationala si te angajezi oriunde si vezii tu apoi in ce directie poti sa avansezi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru MarcuG15):

Daca nu i se greu, inseamna ca tipa e desteapta nu ca e usoara facultatearolling on the floor

| InYourPants a răspuns:

Cred ca in ziua de azi nu se mai intelege ce inseamna ''studii superioare'', de aia vreti toti facultate...