Aceste ˝reguli˝ de anulare exista, insa rar sunt puse in practica.
Adica, eu am facut vreo patru lucruri care sunt considerate semne si nu s-a intamplat nimic(nu am fost speriat deloc de la bun inceput, eram sigur ca nu o sa mi-o anuleze).
Nu anuleaza atat de des, caci nu e in interesul lor(si foarte rar profesori ˝ai dracu˝, cum s-ar zice, sa faca asta)
Examenul nu se poate anula, decat daca Presedintele tarii sau Ministerul Invatamantului da o ordonanta.
Dar ti se poate anula tie foaia de examen, daca ai facut semne pe ea, sau ai scris cu diverse culori samd.
Nu-i nimci exagerat, tu esti mult prea mica sa intelegi asta.
Eu am participat la asemenea examene si am vazut lucrari eliminate sau subiecte depunctate, unde s-a mazgalit, sau s-a taiat un rezultat si s-a scris altul peste el.
Faptul ca tu nu vezi asa ceva, nu inseamna ca profesorii nu-si fac treaba si nu elimina testele care au probleme.
Nu am zis ca profesorii nu isi fac treaba, doamne fereste, dar doar ii vad pe uni panicati ca au facut nu stiu ce semne, ca le baga uni profesori in cap sa nu scrie a-ul asa, vezi ca s-ul l-ai facut nu stiu cum si din astea. Am auzit pe multi elevi care zic ca au mai mare grija pe semne decat pe subiecte in sine.
Este normal sa fie panicati, odata ce stiu ca au facut anumite semne care nu erau permise, sau au scris cumva, ceva ce poate fii interpretat ca semn.
Dar asta este problema lor, nu a ta, fiindca tu nu stii ce au facut ei de fapt pe foaia de examen.
Dupa cum spuneam, una este sa gresesti si sa tragi 1 linie peste greseala si alta este sa mazgalesti acel raspuns gresit cu cateva linii, sau cu alte culori si sa sa scrii alte rezultate peste el.
Care sunt exagerate că eu n-am auzit de niciun caz de anulare a lucrării neîntemeiată?
alexandrumojang întreabă: