Vrei sa scrii: "Inginerie de CONSTRUCTII civile".
Toate aceste materii trebuie familiarizate pentru un inginer constructor.
La fel, si la telecomunicatii si la automatizari.
Întra pe site-ul oricărei universități la secțiunea studii de licență, cauți specializarea și DESCARCI frumușel în Pdf " Planul de învățământ "! Ai descrise materiile pe fiecare semestru și an, cursuri, seminarii, laboratoare și examene! Tot ce vrei!
Dacă îți este teama de mate, fizica și rezistenta materialelor DE CE te mai chinui bro cu INGINERIA?
Este adevărat ca este și multa materie de " umplutura " dar ca inginer fără mate & fizica la un anumit nivel NU faci nimic!
De mate îmi e să nu fie prea grea, chiar dacă am terminat mate info. La fizică nu am învățat niciodată )
De fizica nu scapi niciodata. Asta e cea mai mare teapa pe care si-o iau studentii la inginerie. Ei vad ca in orar in anul 1 scrie mate, fizica etc si in anul 2 apar materii care se numesc altfel de ex rezistenta materialelor dar nici nu le trece prin cap ca rezistenta materialelor o sa devina cel mai negru cosmar al lor.
Si nu, mai greu decat la automatica si telecomunicatii nu cred ca o sa fie la o alta facultate de inginerie, dar tot ramane extrem de greu. Deci du-te la cursuri ca sa intelegi cum se rezolva problemele de mate si fizica pentru ca multi fac greseala sa nu mearga la cursuri (pentru ca nu toate sunt obligatorii) si la examen se trezesc cu niste probleme in fata de ii apuca plansul. Eu iti zic sincer ca am fost la o facultate de inginerie (alta decat cele mentionate de tine) si la unele examene ne lasa cu tot ce voiam noi in fata gen telefon, laptop, carti etc practic tot, dar tot nu reuseam sa facem problemele alea sau le faceau foarte greu. Iar de copiat unii de la altii...desigur ca puteai dar nu iti dadea nimeni rezolvarea la care s-a chinuit atata
Boss asa militareste variantele sunt simple!
1.Te pui SERIOS pe învățat și mate și fizica ca altfel vei avea multe nopți FARA somn și nervi inutili! Nu merita!
2. Renunti și cauți altceva fără cei 2 Monștrii!
Aprob! Belea cu RM -ul numai când te uiți la diagrama aia Fe-C cu linii încâlcite și denumiri idem. ferita, perita, cementita, ledeburita draci sa le pieptene... te apuca tembeleala de îți vine să pleci în Congo la vânat crocodili și căprioare!
Rezistenta materialelor e grea, dar nu extrem de grea.
E o materie care se poate intelege, uneori mai bine decat matematica.
Fizica de care amintesti, o faci un semestru, notiuni generale din toate subdomeniile fizicii, dar continuarea ei e mecanica si vibratiile mecanice. Acestea sunt mai grele.
La mecanica se blocheaza majoritatea de obicei.
Cand am fost student, dintr-o grupa de 13 persoane, 2 sau 3 au luat examenul la mecanica din prima, restul au dat-o maxim de 4 ori pana sa o ia (eu am luat la a 2-a incercare).
La rezistenta materialelor un coleg a avut restanta, si a luat-o in toamna.
Ca sa intelegi diferenta.
La algebra au fost tot note mari, peste 8.
La analiza matematica au fost si note mai mici (5), myself included, fiindca nu am inteles niciodata analiza, dar nu a picat nimeni.
"Automatica si calculatoare" sau "Electronica si automatizari" sunt categoric profile mai grele, daca nu esti prieten cu fizica si matematica.
MULT mai grele.
Sjhxjcks întreabă: