| Doctorfishadi a întrebat:

Cine are pe aici liceul de muzica sau universitate de muzica,nu conteaza ce specializare.
Vreau doar sa il intreb ceva, nu-i mare lucru!
Sau cineva care stie teorie muzicala mai complexa.

2 răspunsuri:
| CristiHLB a răspuns:

Euu

| Doctorfishadi explică (pentru CristiHLB):

Super tare!
Ma bat cu cineva de 2 zile, eu am facut un cover (normal ca nu il mai am), si el zice ca nu este corecta tonalitatea vocala, fata de cea la chitara, ambii avem cunostinte sub 0 laughing, mai ales el, dar el avand experienta mai multa as vrea sa intreb, poate are si el dreptate undeva.Ai o piesa intr-o tonalitate,sa zicem Am: La minor,do major,re minor,mi minor,fa major,sol major si iar la din octava urmatoare. Piesa o canti la chitara cu acordurile : Am,F, G si Am sa zicem,OK? Vocalistul canta in tonalitatea Am ca si chitara,DAR, sa zicem ca atunci cand tu la chitara, sau instrument... ii dai acordul Am, el incepe cu ce ii dai, apoi cand tu iei acordul la instrument F el canta vocal G (sol), inseamna ca falseaza? Atat vocea cat si instrumentul trebuie sa aiba acelasi acord mereu?! Daca vreau sa iau alt acord din aceeasi tonalitate vocal, nu am voie decat daca si instrumentistul il ia? Nu stiu daca ai inteles ceva, dar pot fi si mai explicit daca nu ai inteles!