Pai daca incep sa rada, inseamna ca sunt, scuze ca zic : retardati... Informatica predata la liceu e de regula dupa un manual foarte bine organizat. Uite, daca ai emotii, iti spun de pe acum, cartile cu C++ pentru liceu, unde este explicat totul FOARTE CLAR SI PE INTELESUL TUTUROR : Autor : Pavel Florin-Moraru, Titlu : "Informatica pentru liceu si bacalaureat" - profilele mate-Info intensiv sau ne-intesiv, cum vrei tu. Clasele a 9-a si a 10-a, sau doar o carte dinasta pentru a 9-a si o alta pentru a 10, pentru clasa a 11-a tin minte ca era o singura carte, nu comasate. Editura : Colectia Donaris (Info) - Noh, acum ca am rezolvat si aceasta problema cu informatica, desi poti cauta si pe internet in cazul i ncare ai intrebari, dar in aceste manuale e explicat totul perfect.
OK, deci informatica e rezolvata. Urmeaza matematica : sa fii atent la ore, daca profesoara nu stie sa predea, ca majoritatea profesorilor asa si sunt, mergi la meditatii o data pe saptamana, o data la 2 saptamani, depinde de cum sta treaba. Nu o sa fie greu, liceul e apa de ploaie pe langa facultate, iar informatia pe care trebuie sa o aduni in liceu nu e foarte multa si o ai distribuita lejer in cei 4 ani, incat nu ai cum sa nu faci fata, doar daca nu citesti, nu inveti si nu esti atent, pierzand tot timpul pe alte chestii ce nu iti folosesc in viitor, fiind cu gandul in alta parte cand esti la scoala si profesorul explica, etc.
Treaba ca vrei sa mergi la intensiv info e super! o sa ai mai multe ore de informatica si o sa ai timp sa intelegi cum sta treaba. E totul logic si o sa iti placa, probabil ca nu o sa te poti abtii si tot o sa participi la ceva ocncurs de info
Cu privire la cei din jurul tau,,, nu stiu ce sa zic,,, Sunt profesori nebuni unde vrei tu sa mergi? care pica elevii fara motiv? De regula asa e pe la unele facultati, dar nu si la liceu. Daca nu e problema cu profesorii in sensul ca sunt tunati sau ceva, atunci cei din jurul tau probabil ca au dificultati in a gandi coerent, a acumula informatii continuu si a fi atenti, ca altceva nu imi pot imagina ce Dumnezeu au!
Daca vrei, poti in vara asta sa iti cauti cartea de care ti-am zis, pentru clasa a 9-a si te uiti peste ea.
Ca sa scrii efectiv cod, se foloseste programul CodeBlocks - probabil ca in timp ce citesti din carte, o sa vrei sa incerci si tu sa scrii ceva cod
pe internet vei gasi tutoriale cu privire la cum sa creezi chestia aia cu cod scris si sa iti ruleze in CodeBlocks.
Multa bafta si nu te da batut! Din tara asta, nu ai cum iesi si supravietui, decat daca studiezi ceva ce sigur e cautat si se va cauta mult timp de acum incolo.
Profilul poate conta putin, respectiv te ajuta la admitere, in rest importante sunt diploma de bacalaureat si reusita la admitere.
La mate o sa ajungi sa te pricepi daca ai profesor bun la liceu sau daca iei meditatii. La engleza nu ai cum sa nu te pricepi : trebuie chestii de baza, iar toate filmele sunt in limba engleza, deci e inveti si fara sa vrei.
E foarte bine ca te gandesti la viitorul tau. Informatica e de viitor, iar medicina e prea anevoioasa. Multa bafta! Mergi la mate-info!
Mulțumesc!
Multi prieteni care se afla la liceu (clasa 10-11) îmi spun sa nu dau la mate-info deoarece este foarte greu și mulți sau transferat de la acel profil la altul mai ușor.
Până și colegii mei când le spun că vreau mate-info incep să râdă.
Salut! Încă o întrebare dacă nu te deranjează. La liceul la care merg eu nu este mate-info informatica intensiva. Poți sămi spui daca materia de la mate-info și cea de la intensiv sunt cam la fel? Adică știu că se fac mai multe ore de info la intensiv, dar înveți mai multe la intensiv?
Ciau. Vad ca raspunsul meu lung nu mai este. a fost sters?! Ai apucat sa il citesti? Din cate am inteles, la mate-info intensiv ai mai multe ore in care faci mai multe exercitii/exemple la cate o lectie/capitol. La neintensiv, nu aveti chiar atat de multe probleme, dar asta nu inseamna ca poti exersa acasa. Deci cei de la intensiv au mai multe probleme pe cap de facut . Dar daca esti la neintensiv, nu pierzi absolut nimic
Mersi Nu stiu de ce este ștearsă întrebarea ta, dar am apucat să i citesc
Aa, ai dat funda! Acuma vad mersi
Deci daca iti poti face rost de cartile alea, nu o sa ai probleme, pentru ca e explicat de niste persoane faine, care din cate se pare, inteleg preocuparile si ideile elevilor de liceu.
Inca o data - felicitari ca te preocupi de viitorul tau din timp! La facultate daca ai noroc chior sa intri, dar habar nu ai de programare, de limbaj de programare ma refer : C++ sau C, atunci ai sanse sa abandonezi, pentru ca se bazeaza pe programarea din liceu in limbajul C++ sau C. Sau poate faci C#, oricare sunt bune, pentru ca limbajele intre ele se aseamana. Odata ce stii unul, pe cel nou il inveti prin analogie cu primul tau limbaj de programare pe care l-ai invatat