Socotește pe degete de la A la G, unde A este clasa economică ridicată a unui electrocasnic, până la litera G, care este undeva la sfârșitul clasamentului.
Pe scurt in functie de consum clasele energetice sunt clasificate actual de la A la G, A fiind ce mai buna iar G cel mai mare consum!
Insa atentie nu consuma enorm o instalatie de brad care e cu siguranta pe LED!
Ce scrie pe net despre aceste clase :
Ce este clasa energetica?
Clasa energetica ne arata consumul de energie electrica al unui produs. Dupa noile regului, clasele energetice sunt de la A la G, unde un produs cu clasa energetica A are cel mai mic consum de energie electrica.
Clasele energetice A, B si C sunt considerate clase energetice bune, cu consum redus de energie. Iar aparatele electrocasnice care se incadreaza in clasele energetice D, E, F, G sunt mari consumatoare de energie electrica. Rezulta astfel ca cea mai buna clasa energetica este clasa A.
Din propria experienta iti spun ca am avut televizoare incadrate in clasa G de consum, tinute pornite multe ore pe zi si nu am vazut cine stie ce mare consum pe factura la curent!
Iti dai seama ca nu o sa consume cat se consuma pe zi in LAS VEGAS
dar da clasa G este cea mai de consum clasa
Clasele energetice reprezintă indicele în raport cu care se poate determina consumul de energie electrică pentru un produs. Spre exemplu, o mașină de spălat cu clasa energetică A+++ va indica cel mai redus consum de energie electrică1. Această clasificare este reprezentată prin etichete energetice, care sunt adesea afișate pe produsele electrocasnice, becuri sau alte echipamente electrice2. Încă din anul 1996, Comisia Europeană a stabilit norme de clasificare a claselor energetice prin litere de la A la G, unde clasa energetică A reprezintă cel mai redus consum de energie electrică, iar clasa energetică G indică cel mai mare consum de energie. Prin urmare, vom arăta în cele ce urmează clasele energetice în ordinea descrescătoare a indicelui de eficiență energetică:
Clasa A: Cel mai redus consum de energie electrică.
Clasa B: Eficiență bună.
Clasa C: Eficiență medie.
Clasa D: Eficiență scăzută.
Clasa E: Eficiență foarte scăzută.
Clasa F: Consum ridicat de energie.
Clasa G: Cel mai mare consum de energie.
Este important să alegem aparatura electronică și electrocasnică în funcție de clasa energetică, pentru a contribui la economisirea energiei și la protejarea mediului înconjurător. De asemenea, noile reguli aduse în 2021 au modificat etichetele energetice, iar consumatorii pot face alegeri informate pentru produsele pe care le achiziționează. Detalii aici: https://www.ideall.ro/......ntru-2021/
Sper ca ti-au fost de folos informatiile!
Numai bine!
Adi1987 întreabă: