Ca sa aflii f(x) iti trebuie un TABEL de valori...adica 1,0,-1
Inlocuiesti dupa f(1)=2 (inmultit cu 1) + 1
f(1)=3 inseamna ca punctul de coordonata A=(1; 3)
si tot asa ...inlocuiesti merei x-ul de la f(x) cu 1, 0, -1 pe rand... odata cu 1, odata cu 0 si ultima data cu -1 si rezolvi cum am rezolvat eu mai sus. Poti face meditatie la Mate.
Da,de exemplu f(x)=4x-5 si iti cere sa aflii f(2),f(3) si f(4).inlocuiesti x-ul cu 2, 3 si 4 pe rand si aflii cat inseamna f(x) cu acea conditie 4x-5 :*
Cu f(x) se noteaza functia.
si in exemplul dat de tine, daca ai avea x=2 ar rezulta f(2)=2*2 + 1; f(2)=5. Deci da, este bine ce ai inteles.
Da,ai inteles bine! mai exerseaza cu exercitiile, ai facut monotonia functiilor?
Si eu sunt in clasa a8a...si am trecut la functii acum cateva zile sh am inteles foarte bine...e bine cum ai zis tu :*
F(X)=2x+1 e legea de corespondenta. Pune mana si invata lectia ca lumea si o sa intelei ce inseamna exact. IS foarte usoare functiile, numai ca trebuie sa stii teoria.
Te dai destept, nu is chiar asa usoare, mai ales in a 10 a.Sa te vad eu pe tine cu functii bijective, injective si restul, in numere complexe si sa rezolvi functii de n grade. Pune tu mana si invata CALUMEA(se scrie legat).