F(X)=2x+1 e legea de corespondenta. Pune mana si invata lectia ca lumea si o sa intelei ce inseamna exact. IS foarte usoare functiile, numai ca trebuie sa stii teoria.
Cu f(x) se noteaza functia.
si in exemplul dat de tine, daca ai avea x=2 ar rezulta f(2)=2*2 + 1; f(2)=5. Deci da, este bine ce ai inteles.
Si eu sunt in clasa a8a...si am trecut la functii acum cateva zile sh am inteles foarte bine...e bine cum ai zis tu :*
Da,de exemplu f(x)=4x-5 si iti cere sa aflii f(2),f(3) si f(4).inlocuiesti x-ul cu 2, 3 si 4 pe rand si aflii cat inseamna f(x) cu acea conditie 4x-5 :*
Ca sa aflii f(x) iti trebuie un TABEL de valori...adica 1,0,-1
Inlocuiesti dupa f(1)=2 (inmultit cu 1) + 1
f(1)=3 inseamna ca punctul de coordonata A=(1; 3)
si tot asa ...inlocuiesti merei x-ul de la f(x) cu 1, 0, -1 pe rand... odata cu 1, odata cu 0 si ultima data cu -1 si rezolvi cum am rezolvat eu mai sus. Poti face meditatie la Mate.
Te dai destept, nu is chiar asa usoare, mai ales in a 10 a.Sa te vad eu pe tine cu functii bijective, injective si restul, in numere complexe si sa rezolvi functii de n grade. Pune tu mana si invata CALUMEA(se scrie legat).
Da,ai inteles bine! mai exerseaza cu exercitiile, ai facut monotonia functiilor?