| AndonAleksandru a întrebat:

Este cineva pe aici care locuiește/ a locuit in Italia, ca sa imi spună si mie in cât timp a învățat italiana? Eu sunt in Italia de aproape 2 ani si in ăștia doi ani, nu zic ca nu am învățat, dar nici prea bine nu o stiu! Deși in 2 ani de Italia, ar fi trebuit sa o stiu foarte bine fiindcă este o limbă latină si se aseamănă foarte mult cu română.

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pai unde ai invatat-o?
Ai mers la scoala, ai facut curs, sau de pe strada, de pe la prieteni?

| Panamax a răspuns:

Nu este chiar asa de simpla cum pare. Dupa 6 luni de Italia orice roman zice ca el a invatat limba, dar daca ii auzi si dupa 10 ani de Italia cum poceste cuvintele te doare capul.
Copiii in cativa ani vorbesc o italiana impecabila.Parintii cam in 30, unii niciodata.
Ar trebui sa faci un curs pe undeva.

| mgtow a răspuns:

In 4 luni m-am obisnuit cu o limba latina. Poate nu ai abilitatiile dezvoltate pentru a invata sau nu ii place italiana la creierul tau

| darrio2007 a răspuns:

Daca nu ai inclinatie spre limbile straine, poti sta acolo si 10 ani. Eu lucrez in Anglia de 6 ani si am facut engleza din clasa a patra. Si am o varsta totusi. Cand am ajuns aici parca auzeam chineza nu engleza, de la cei cu care conversam. Acum deja vorbesc cursiv engleza.

| Balalau95 a răspuns (pentru darrio2007):

Da, depinde si de talent, am avut un prieten (acum am pierdut contactul) care s-a dus la facultate in Philadelphia si s-a intors acasa cu un coleg... pe vremea aia intelegeam binemerci TOT ce se spunea pe CNN, insa cand aia doi vorbeau intre ei prindeam un cuvant din 14, vorbeau EXTREM de repede, in prescurtari SI cu prescurtari de la expresii, iar asta dupa ce prietenul meu a stat doar un an acolo

deci, chiar depinde de talent, nu putem fi toti Lieutenant Uhura sau Ensign/Lieutenant Hoshi Sato care ajungeau la nivel conversational in cateva zile

| darrio2007 a răspuns (pentru Balalau95):

Engleza predata in scoala nu corespunde cu engleza americana si nici cu engleza de aici din Anglia. Au alt accent, mai ales ca lucrez cu unii veniti din Irak si Suedia.

| Balalau95 a răspuns (pentru darrio2007):

Corect, este engleza "standard" fara chestii americane sau din "Anglia"
insa, in ziua de azi sunt multe tipuri de engleza, de la engleza cea mai cunoscuta - americana, apoi anglicana, pana la engleza exotica cum ar fi engleza jamaicana

ca sa nu uitam engleza "partiala", vorbesc destula engleza ca sa ma fac inteles, dar la fel de PROST, ca seful meu care e indian

| corolav a răspuns:

Un lucru, nu lipsit de însemnătate, pentru învățarea unei limbi străine, este și calitatea, nativă, de a avea sau nu ureche muzicală.
În plus, mai încearcă și niște manuale de limbă italiană fără profesor ( româno - italian), cititul presei sau de cărți în limba italiană, cu dicționarul alături. Urmărește filme.
Ajută la dezvoltarea vocabularului.
Asta și dacă vrei. Nu numai din convorbirile cotidiene cu cetățeni vorbitori de limbă italiană.