Se obține prin topirea unui amestec format din nisip, sodă și calcar. Cel mai cunoscut tip de sticlă (precum și cel mai vechi) este „sticla de siliciu", având la bază dioxid de siliciu, constituentul primar al nisipului. Dintre multele tipuri de sticlă existente, sticla de geam este cea mai cunoscută.
Se obține prin topirea unui amestec format din nisip, sodă și calcar. Cel mai cunoscut tip de sticlă (precum și cel mai vechi) este „sticla de siliciu", având la bază dioxid de siliciu, constituentul primar al nisipului. Dintre multele tipuri de sticlă existente, sticla de geam este cea mai cunoscută. Acesta este fabricată din circa 75% dioxid de siliciu (SiO2), oxid de sodiu (Na2O) obținut prin descompunerea carbonatului de sodiu (Na2CO3), oxid de calciu (CaO), precum și alți câțiva aditivi minori.
Sticla este făcută din silicat de sodiu (Na2SiO3), care este obținut prin topirea nisipului la temperaturi ridicate. Acest proces se numește sinterizare. Alte materiale, cum ar fi calciul, aluminiul și oxigenul, pot fi adăugate la compoziția sticlei pentru a-i modifica proprietățile.
Materialul de baza este alcoolul!
Știi ce se spune: mâncarea e fudulie, bautura-i temelie!
Alcoolul este viata si viata e alcool, din zori pana in noapte traim in pericol.
scorpiaX întreabă:
CordovanRaul întreabă: