Simplu, iti astepti randul, intri in sala, extragi un bilet ai la dispozitie 20-30 min sa iti faci un plan de idei, sa scrii ce vrei tu pe ciornele alea, apoi cand iti vine randul vei prezenta in fata comisiei.
Eu cand am dar cei dinaintea mea din sala s au intins la vb si am avut aproape o ora la dispozitie sa scriu tot ce aveam in cap
Bună!
Vezi răspunsul pe care l-am dat la linkul :
http://www.tpu.ro/......tica-de-o/
Toate cele bune.
Cand intri in sala tragi un biet unde ai un text si doua subiecte. La primul subiect parca ai 3 intrebari care sunt foarte usoare.De exemplu, Cine este emitatorul textului?, Ce tip de text este? (argumentativ, descriptiv, informativ, etc.) si sa extragi ideile principale. Si la al doilea subiect trebuie sa-ti exprimi opinia despre diferite subiecte si sa aduci argumente. Daca tin bine minte, eu trebuia sa spun despre modul in care mass-media influenteaza comportamentul tinerilor...sau ceva de genu. Oricum, e foarte usor sa iei experimentat. In 15-20 de minute ai suficient timp sa le rezolvi.Trebuie doar sa fii sigur pe tine si sa le spui examinatorilor cat mai multe.
Dacă și în lucrarea de la BAC, la română, ai să scrii tot ca și în această bucățică de text, mă îndoiesc că vei lua o notă de trecere.
Și, pentru că veni vorba de BAC și de proba la română, iată cîteva mostre de pus la panoptic, scoase dintr-o recentă carte a minunatului scriitor Radu Paraschivescu, „ Noi vorbim, nu gândim":
- „Baltagul e un fel de topor cu care babele își căutau soții".
- „După titlu, poezia „Zdreanță" părea să fie despre o curvă, dar este despre un câine care pune botul la ouă".
- „ Ștefan Augustin Doi Nași a scris „ Mistrețul cu dinți de argint " în care la sfârșit el moare, dar porcu scapă".
- „În „Luceafărul" poetul arată cât de proastă e femeia care refuză un super gagiu nemuritor și rece pentru un ospătar muritor și cald".
- „O știu pe Nichita, nu știam că o cheamă și Stănescu...probabil că între cafteli mai scrie și poezii".
S-ar putea să rîdeți ( cei care citiți) dar nu e deloc de rîs!
Ăștia sunt elevii secolului XXI!
Corolav, e doar o simpla intrebare pusa pe internet, care cel mai probabil a fost scrisa repede. Si eu de multe ori scriu foarte repede la tastatura si mai apar greseli, dar asta nu inseamna ca nu stiu romana. Si va rog sa nu generalizati. Daca peste tot sunt aratate doar exemplele negative de la BAC, asta nu inseamna ca toti elevii trebuie catalogati ca fiind prosti.
Corolav, esti un idiot omule....intai sa vezi gunoaia din ochiul tau si apoi pe cea din ochiul altuia...''rîs'' sau ''râs''?
Eu scriu numai cu "î" (așa am învățat eu acum 51 de ani și așa e corect), greșit este cu „â", dar nu ai tu de unde să știi asta.
Trăiește tu în neștiința ta!
Îmbată-te cu apă rece!
Hai, pa!