Nu pot sa pun un bec de fiecare data când vreau sa masor ce iese dintr-un controller. Trebuie sa se poată măsura cumva. Nu?
Nici pentru mine nu are sens sa masor pe 2 și 3 și totuși, cineva a făcut asta și părea ca a reușit sa determine dacă releul din controller e defect. Și chiar era defect.
Nu pricep.
Știu ca pot măsura la capetele rezistentei.
Gândește-te ca nu am nimic în controller în afara de alimentarea lui și alimentarea releului.
Vreau sa vad dacă releul deschide sau nu. În cazul nostru, dacă am alimentarea pe 4, pe 3 ar trebui sa am 220v. Deci, o sonda pe 3 și cealaltă unde? Asta nu pricep eu.
Și cineva mi-a zis ca sondele sunt pe 3 și pe 2. De ce? Nu știu, asta nu pricep.
Deci, probabil avem asa.
1 - nul
2 - faza
3- nul
4-faza
Asa e, nu pot avea faza si nul pe 3 si 4, voiam sa scriu 3-nul 4-nul.
Si pe 1 e faza, 2 e nul.
Da, in controller e un triac, am uitat sa scriu.
"Dacă pinii 1 și 2 sunt invers decât ai scris tu, cu faza pe pinul 1 și nulul pe pinul 2, atunci se justifică ce-a zis acel cineva. Tu trebuie să măsori între ieșirea comandată și nul, iar între pinii 3 și 2 exact asta ai avea."
Asta nu inteleg eu, de ce masor acolo. Si daca am fi avut 1- nul 2-faza? Nu mai puteam masura?
Nu știu cum ai dedus ca nu știu ce face un releu sau ca as vrea sa masor între nul și nul.
As fi întrebat dacă nu as fi știut. Am întrebat lucruri mai proaste decât astea.
Singurul lucru pe care nu îl intelegeam eu e ce legătură are alimentarea controlerului cu releul din controler, de se măsoară 3 cu 2.
Apropo. Cam tot ce am desfăcut eu era un fiasco. Aparent, oamenii folosesc cablu albastru și maro cum ii taie capul.
In controllerul despre care vorbeam aveam asa:
1-Albastru
2-Maro
3- Maro
4- albastru
Și de-aia ma tot încurcam în nul și faza.
Cred ca am priceput acum, oarecum, de ce se măsoară între 2 și 3.