Da. Doar patru corzi trebuie lovite. Respectiv corzile: D G B E. Ca sa il prind in degete mai usor, trebuie sa pui asa:
-Degetul 1, mai aproape de grif
-Degetul 2, trebuie sa apesi cel mai tare cu el
-Degetul 3, il tin apropae de celalalt grif
Ca sa iti iasa cel mai bine acest acord, care este destul de greut, trebuie sa ai degetele perpendicular pe chitara, ca sa nu lovesti celelalte corzi.
Bafta! :*
Bun sfat multumesc. inca imi mai este putin greu la bataie, dar cred ca exersand voi reusi.
Alte sfaturi ori ceva linkuri pentru incepatori mi ai putea da?
Sigur Trebuie sa exersezi mereu ca sa iti iasa acrodul. La inceput, nici mie nu mi-a iesit. Dar acum stiu sa il fac foarte bine
Spre exemplu la acordul DO major. Iarasi, trebuie sa tii degetele aproape de grif, spre partea dreapta, deoarece asa suna cel mai bine Stii cumva toate acordurile majore? Daca da, o sa incerc sa caut un cantec cu acorduri majore
Si mai am un sfat pentru tine. Cand lovesti corzile, ti-as recomanda sa le lovesti cu degetul mare, deoarece vor urma [ mai tarziu ] acordurile ciupite, si o sa trebuiasca sa lovesti primele 3 corzi cu degetul mare, iar celelalte corzi, cu degetele 1 2 3 4
Http://www.youtube.com/user/lectiadechitara?feature=watch de aici incerc sa invat :D
Pentru cantece e chiar bun Ti-as recomanda sa inveti foarte mult acordurile! Daca le stii foarte bine, vei putea canta cantece, doar uitandu-te la acorduri, sau poate o sa scrii chiar tu un cantec