Nu e adevărat. Poți sa te duci la ce facultate vrei, dela orice profil, asta nu contează. Și în legătură cu firma, nu prea vad sensul și legătura. Și poți sa îți deschizi firma și fără facultate, din câte știu.
Nu exista asa ceva, cine ți a spus asta te a mințit, poți merge la ce facultate vrei, ca nu are importanta liceul
Nu zic de facultate ma refer ca el zicea ca nu ma angajeaza nimeni fara facultate
Pai chestia asta are si o portiune de adevar, chiar daca nu in totalitate. Depinde si unde vrei sa te angajezi, daca vrei sa te angajezi ca chelner nu-ti trebuie nicio facultate, insa daca vrei sa te angajezi ca avocat ar trebui sa fii calificat, ceea ce o poti face prin terminarea facultatii de drept, oricum. sunt mai multe exemple. Iar ce tine de deschiderea firmei are o portiune de adevar, deoarece daca faci o facultate ce tine de antreprenoriat iti cresc sansele sa fii mai pregatit si sa fie o firma mult mai buna, insa nu este neaparat, o poti face si fara niciun fel de facultate.
O seara frumoasa!
Nu e adevarat. Te primesc, insa in locuri foarte putine. (call center, vanzatoare etc) In general, daca vrei sa lucrezi intr-un anumit domeniu, faci si o facultate (sau macar o postliceala), ca sa arati ca macar teoretic stii despre ce e vorba. Nu se face diferenta intre filologie si alte specializari. Fie ca mergi la filo, fie ca mergi la stiinte ale naturii de exemplu, te poti angaja in aceleasi locuri fara facultate (din nou, foarte putine locuri) si poti sa mergi la orice facultate. (singura exceptie ar putea fi MI, unde la final primesti si o diploma ca ai cunostinte de programare. Dar aia e cam inutila in fata angajatorului. Se prefera facultatile). Poti deschide o firma, chiar daca nu ai facut o facultate.
Cred ca exagera. Dar nici departe de adevar nu era. E destul de rar sa gasesti job-uri serioase unde sa nu se ceara o facultate in domeniu. Dar depinde ce job vrei tu.
La multe locuri de munca se cere nivel de studii /examen lingvistic de anumite trepte.
De exemplu, in Germania te poti angaja initial fara examen lingvistic, dar trebuie sa faci minim treptele lingvistice (examen) A1 si A2 (incepator) pentru a te putea intelege cu colegii. Daca faci cursurile si examenele B1 si B2, atunci deja vorbesti cursiv limba si te poti angaja aproape oriunde. Treptele C1 si C2 sunt deja de "facultate", limbaj de specialitate, unde trebuie sa cunosti expresiile, sinonimele, gramatica foarte bine, sa fii in stare sa elaborezi /prezinti lucrari de specialitate in domeniul studiat.
Asemanator se procedeaza si la noi, mai ales cand este nevoie de personal cu pregatire inalta si experienta in domeniu.