Particularitatea fundamentală a omului, care se manifestă în orientarea, unitatea și consecvența ideilor și acțiunilor sale.
Totalitatea trăsăturilor psihice esențiale și stabile ale omului, care se manifestă în modul specific de a se comporta al acestuia. ◊ Dans de caracter = dans prin ale cărui figuri se exprimă acțiuni sau sentimente; comedie de caracter = comedie a cărei intrigă izvorăște din conflictul creat între caracterele personajelor. ♦ Individualitate cu trăsături psihice complexe prezentată într-o operă literară. ♦ Ansamblu de însușiri morale manifestate prin voință fermă, corectitudine și consecvență, integritate etc. 2. Particularitate distinctivă care constituie
Ansamblu de trăsături psihico-morale distincte, relativ stabile, definitorii pentru om. ♦ dans de ~ = dans prin ale cărui figuri se exprimă acțiuni sau sentimente; comedie de ~ = comedie a cărei intrigă izvorăște din conflictul creat între caracterele personajelor. 2. personalitate morală caracterizată prin voință fermă, corectitudine și consecvență, integritate etc. 3. individualitate cu trăsături psihice complexe, într-o operă literară. 4. particularitate de structură, formă, substanță sau funcție a unui organism. ◊ caracteristică a unui lucru, fenomen. 5. element al unui alfabet; literă, semn grafic de același corp și aceeași familie. ◊ (inform.) literă, cifră, semn particular.
Sincer, eu nu pot, de ce? Fiindcă sunt specificate nenumărate trăsături de caracter, pentru care nu există definiție precisă pentru ele. Apoi după ce definești caracterul unui om, pui pe el o ștamipilă, el este așa și pe dincolo.
Un om nu este și devine. El este o entitate dinamică, așa că după ce i-ai pus o ștampilă, imediat ea nu mai valorează nimic, și poți tot imediat să îți pui întrebarea. De ce el, dacă este așa ( caracterul definit) procedează exact invers? Deci, caracter egal zero.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Curiosul999 întreabă: