Baltagu de mihai sadoveanu, o scrisoare pierduta de i.l caragiale, popa tanda deioan slavici astea o sa te puna sa le citesti asa ca mai bine le citesti din tipm sper ca te-am ajutat
astea sunt si pentru testare nationala funda?
Citeste Baltagul de Mihail Sadoveanu
oricum va trebui sa il citesti pe clasa a 8
Orienteaza-te spre literatura straina, literatura romaneasca e o mizerie plina de tarani care se ucid si violeaza intre ei (si apoi isi fura pamantul). Adica e fix 0 barat.
Eu as citi in locul tau :
* Narnia, cu 6 volume de cate 250 pag. fiecare { sunt carti putin mai mici decat A5, sau depinde de ce editura este},,,
* Harry Potter si talismanele morti...
sau
* Trei vieti pedeapsa de Catalin Botezatu...
{ funda plz!} daca mai vrei iti dau! numai cere-mi!
Iti recomand Papillon. Eu tot intr`a opta am citit`o si iti spun ca este foarte frumoasa. Are o inttriga geniala, iar actiunea desfasurata pe mai multe planuri sporeste suspansul. Personajele isi vorbesc indirect, ceea ce va face o adevarata aventura descifrarea lecturii. Insa pentru un copil de clasa a VIII-a sigur nu este prea grea. Spor la citit! Funda?
Lasă dracului cărțile alea răsuflate sugerate de școală, și citește cartea "Viața începe la Milogu". Am citit-o când eram adolescent, și m-a impresionat. Păcat că nu s-a făcut un film după această carte.
http://www.okazii.ro/......-a51443142
O poveste despre viața adevărată, cu bune și rele. După ce o vei citi, îmi vei da dreptate :)
Baltagul de M. Sadoveanu ( iti trebuie in a 8a ), Mara de Ioan Slavici ( iti trebuie in a 9a ), Maitreyi de M. Eliade ( a 9a ), Patul lui Procust ( a 10a ), Ion de Liviu Rebreanu ( foarte interesanta, cls a 10 a)
Curiosul999 întreabă: